Mollie
Nooit meer Mollie MT940 bestanden handmatig importeren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het verwerken van betalingen via MT940 bestanden in jouw boekhouding

Het correct verwerken van betalingen in jouw administratie kan ingewikkelder zijn wanneer je te maken hebt met een payment service provider, zoals Mollie. In plaats van afzonderlijke betalingen op je zakelijke bankrekening te ontvangen, worden deze betalingen samengevoegd in één enkele uitbetaling.

Wat is een MT940 bestand?

Een MT940-bestand voor een payment service provider is een gestandaardiseerd elektronisch formaat voor het uitwisselen van financiële transactiegegevens tussen de provider en hun gebruikers. Het bevat gedetailleerde informatie over betalingstransacties en saldi op de rekening van de gebruiker gedurende een bepaalde periode. Dit bestandsformaat wordt vaak ingezet om de financiële administratie van gebruikers te actualiseren en te beheren.

Deze digitale afschriften dienen vervolgens te worden geïmporteerd in de boekhoudsoftware, zoals Exact Online. Dit kan erg tijdrovend zijn.

Gebruik maken van Combidesk

Het bovenstaande proces kan aanzienlijk worden gestroomlijnd en geautomatiseerd door gebruik te maken van een betalingskoppeling van Combidesk. Met deze koppeling wordt het mogelijk om de uitbetalingen van bijvoorbeeld Mollie te synchroniseren met je boekhoudsoftware.

Dit betekent dat je niet langer handmatig gegevens hoeft in te voeren of bestanden moet downloaden. De betalingskoppeling zorgt ervoor dat alle transacties worden bijgewerkt in je boekhoudsoftware. Bovendien kan de betalingskoppeling ook informatie zoals factuur- of ordernummers automatisch overdragen, waardoor het afletteren van betalingen tegen openstaande bedragen verder wordt vereenvoudigd.

Voordelen van een betalingskoppeling via Combidesk

Het implementeren van een betalingskoppeling biedt vele voordelen voor jouw boekhoudproces. Zo wordt niet alleen de nauwkeurigheid van de administratie vergroot, maar wordt ook de efficiëntie verhoogd. Het hele proces van betalingen ontvangen, boeken, en afletteren kan naadloos verlopen, waardoor jouw boekhouder aanzienlijk meer tijd kan besparen. Bovendien wordt het risico op fouten verminderd, omdat menselijke tussenkomst tot een minimum wordt beperkt.

Kortom, door gebruik te maken van een betalingskoppeling kunnen jouw boekhoudprocessen geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden. Hierdoor wordt het verwerken van betalingen in jouw boekhouding eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger.