Mollie MT940 downloaden

In dit artikel lees je hoe je in Mollie MT940 bestanden kunt downloaden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Mollie kun je een MT940 export aanvragen. Dit document bevat alle transacties en uitbetalingen die op jouw website hebben plaatsgevonden op de dag waarop de export is gedownload. Net zoals bij jouw bank kun je per werkdag een export downloaden van jouw “rekening courant” bij Mollie. Deze digitale afschriften worden door vrijwel alle boekhoudsoftware, zoals Exact Online, begrepen.

Om een overzichtelijke administratie te hebben, is het aan te raden om een tussenrekening (een grootboeknummer op de balans) aan te maken die gebruikt kan worden om de geldstromen via Mollie te boeken. Het MT940 bestand kun je dan importeren voor deze tussenrekening. Hierdoor worden alle betalingen automatisch op de tussenrekening gezet.

Ook kun je, door het factuur- of ordernummer mee te sturen bij het aanmaken van de betaling, je boekhoudsoftware laten afletteren. Dit bespaart je boekhouder veel tijd. Aan het einde van de maand ontvang je van Mollie een factuur voor alle kosten die je dan in kunt boeken met de Mollie-tussenrekening als tegenrekening. Als alles goed is, zal de tussenrekening weer helemaal glad lopen. Zo heb je altijd een boekhoudkundig correct overzicht van jouw betalingsverkeer via Mollie.

Download het MT940 bestand vanuit het Beheer

Met exportbestanden van Mollie zet je jouw inkomsten automatisch in je boekhouding. Je kunt deze bestanden bij Mollie downloaden als dag- of maandexport. Hierin staan dan alle betalingen die op die dag of in die maand verwerkt zijn.

Je downloadt exportbestanden als volgt:

1. Ga in je Mollie Dashboard naar Administratie > Verslag.

2. Klik op Exporteren.

3. Kies een bestandstype, zoals MT940 of CODA.

4. Kies de dag of maand die je wilt importeren. Haal deze tijdsperiodes niet door elkaar.