Alle collectiesInrichtingPlug&Pay
Plug&Pay bestellingen in Moneybird en automatisch afletteren met de Mollie Moneybird koppeling
Plug&Pay bestellingen in Moneybird en automatisch afletteren met de Mollie Moneybird koppeling

Automatiseer je administratie: Plug&Pay orders in Moneybird, automatisch afletteren met Mollie voor een efficiënte en foutloze boekhouding.

Deze week bijgewerkt

Met de juiste koppelingen kun je de administratie van je webshop naadloos laten verlopen. In dit artikel leggen we uit hoe je Plug&Pay-orders in Moneybird krijgt en hoe je ze automatisch kunt afletteren met de Mollie Moneybird koppeling. Het proces is eenvoudig en zorgt ervoor dat je financiële administratie volledig automatisch verloopt.

Benodigde koppelingen

1. Plug&Pay Moneybird koppeling: Deze zorgt ervoor dat de orders vanuit Plug&Pay in Moneybird terechtkomen.

2. Mollie Moneybird koppeling: Deze koppeling matcht de Mollie-transacties met de juiste facturen in Moneybird, zodat ze automatisch worden afgeletterd.

Let op: Gebruik je Stripe in plaats van Mollie? Geen zorgen! Dit proces werkt ook met de Stripe Moneybird koppeling.

Stap 1: Plug&Pay koppelen aan Moneybird

De eerste stap is het zorgen dat je Plug&Pay-orders automatisch worden doorgezet naar Moneybird. Dit is essentieel voor het effectief beheren van je administratie en het afletteren van facturen.

Instellen van de Plug&Pay Moneybird Koppeling

1. Log in op je Combidesk account. Heb je nog geen account? Maak deze dan eerst aan via Combidesk.

2. Ga naar Apps en zoek naar de Plug&Pay Moneybird koppeling.

3. Klik op Installeren en volg de stappen om je Plug&Pay-account te verbinden met Moneybird.

4. Rond de installatie af.

Na deze stappen worden je Plug&Pay-orders automatisch in Moneybird geïmporteerd, inclusief het bijbehorende Mollie-transactie ID.

Stap 2: Mollie koppelen aan Moneybird

De tweede stap is ervoor zorgen dat je Mollie-transacties in Moneybird komen en automatisch kunnen worden afgeletterd met de juiste facturen.

Instellen van de Mollie Moneybird Koppeling

1. Ga naar Combidesk en maak een account aan als je dat nog niet hebt.

2. Zoek naar de Mollie Moneybird koppeling en klik op Installeren.

3. Verbind je Mollie-account en Moneybird-account aan de Combidesk koppeling.

4. De koppeling zorgt er nu voor dat zodra een uitbetaling vanuit Mollie in Moneybird wordt verwerkt, deze automatisch wordt gekoppeld aan de juiste verkoopfactuur.

Stap 3: Automatisch afletteren van verkoopfacturen

Wanneer je een betaling via Mollie ontvangt en de uitbetaling is geboekt in Moneybird, zal de Combidesk Mollie Moneybird koppeling automatisch de bijbehorende factuur opzoeken en afletteren.

Dit proces werkt als volgt:

• Factuur in Moneybird: De factuur die door de Plug&Pay Moneybird koppeling is aangemaakt, bevat het Mollie-transactie ID.

• Mollie uitbetaling: Wanneer de uitbetaling via Mollie binnenkomt, wordt deze geboekt in Moneybird.

• Automatisch afletteren: De Mollie Moneybird koppeling herkent het Mollie-transactie ID op de factuur en markeert deze automatisch als betaald.

Werkt dit ook met Stripe?

Ja, het proces werkt op dezelfde manier met Stripe. Je vervangt eenvoudig de Mollie Moneybird koppeling door de Stripe Moneybird koppeling. Zodra een Stripe-uitbetaling in Moneybird wordt geboekt, zal de koppeling dezelfde afletterprocedure volgen.