Inrichting WooCommerce

Dit artikel omschrijft de stappen die nodig zijn om jouw WooCommerce te koppelen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inrichten

Voor het inrichten van WooCommerce zijn een paar stappen nodig.

LET OP 1:
Maak een kopie van de nieuwe sleutels want deze worden verborgen zodra je de pagina verlaat.

LET OP 2:
Om de WooCommerce API te kunnen benaderen moet in je WooCommerce zogenaamde 'pretty permalinks' ingesteld hebben. Dit betekent dat je bij Instellingen -> Permalinks een andere optie dan 'eenvoudig' geactiveerd moet hebben.

LET OP 3:

Zorg ervoor dat alle WordPress en WooCommerce plugins zijn bijgewerkt naar de laatste versie.

REST API sleutel toevoegen

Om te beginnen, ga na het inloggen bij WooCommerce naar de instellingen van het WooCommerce tabje.
Ga hierna op "Geavanceerd", en klik op "REST API".
Om te koppelen is er een sleutel nodig, dus die gaan we genereren.
Klik op "Sleutel toevoegen"

Op deze pagina vind je:

Geef de sleutel een beschrijving, voor dit voorbeeld maken wij de sleutel voor een Moneybird koppeling, maar wees vrij om het je eigen goed-beschreven naam te geven, en zorg er voor dat "Rechten" op Lezen/Schrijven staat.

Klik hierna op API-sleutel genereren.

De gegenereerde API-sleutels zijn de "API-keys" waar bij het koppelen straks om wordt gevraagd.

Btw-tarieven aanmaken

Maak daarna missende BTW tarieven aan bij het kopje "Belasting", die in het pakket waarmee je straks gaat koppelen nodig zijn:

Wanneer je een bepaalde belastingnaam mist, ligt dit vaak aan dat hij niet is toegevoegd bij deze stap.

Nu is je WooCommerce account ready om te koppelen!

Hoe nu verder?

Om verder te gaan met koppelen kun je verder gaan in de handleiding van je specifieke koppeling.

Installatiehandleidingen van koppelingen met WooCommerce:

Succes met koppelen!