Alle collectiesHandleidingenPlug&Pay
Installatiehandleiding Plug&Pay Moneybird koppeling
Deze week bijgewerkt

Met onze Plug&Pay Moneybird koppeling automatiseer je snel je boekhouding. Al onze koppelingen zijn eenvoudig te installeren.

Inhoudsopgave

1. Plug&Pay instellen

Om goed met Plug&Pay te kunnen verbinden is het nodig dat je ervoor zorgt dat het pakket op de juiste wijze is ingericht. Dit alles doe je alvorens je start met koppelen. In onderstaande link verwijzen we je naar onze Plug&Pay collectie waarin we je begeleiden met de juiste artikelen.

2. Moneybird instellen

Om goed met Moneybird te kunnen verbinden is het nodig dat je ervoor zorgt dat het pakket op de juiste wijze is ingericht. Dit alles doe je alvorens je start met koppelen. In onderstaande link verwijzen we je naar onze Moneybird collectie waarin we je begeleiden met de juiste artikelen.

3. Configuratie van de koppeling

Om de Plug&Pay Moneybird koppeling goed te laten werken dient deze juist geconfigureerd te worden. In onderstaande alinea doorlopen we achtereenvolgens alle stappen van de koppeling. Voordat je start met de installatie, is het aan te raden eerst even deze stappen rustig door te nemen.

Stel deze Plug&Pay stappen in:

• Groeperen orderregels

Dienen orderregels gegroepeerd te worden per btw-code en grootboekrekening? LET OP: kies je voor JA, dan vervalt de omschrijving op de orderregel.

• Exporteer bestaande facturen

Wil je bestaande facturen overhevelen? Kies dan hier vanaf wanneer je dat wilt

• Registreer betaling

Moeten voor betaalde orders ook betalingen geregistreerd worden?

• Order- of factuurnummers gebruiken
    Kies hier of je ordernummers of factuurnummers wilt gebruiken in Moneybird.

Stel deze Moneybird stappen in:

• Selecteer het factuur profiel

Dit profiel wordt gebruikt bij het aanmaken van de factuur

• Selecteer de categorie voor facturen

Selecteer hier de categorie waar de factuur op geboekt moet worden.
    Let op! Als je gebruikmaakt van meerdere grootboekrekeningen in Plug&Pay, dien je in Moneybird voor elke grootboekrekening een categorie aan te maken met hetzelfde nummer.

• Gewenste factuurstatus en verzendvoorkeur

Geef aan welke status de factuur moet krijgen in Moneybird. Je kunt er tevens voor kiezen om Moneybird de factuur te laten verzenden. In dat geval zal de standaard verzendmethode voor het Moneybird-contact worden toegepast.

Let op! Het daadwerkelijk verzenden doen we alleen voor facturen die geen onderdeel zijn van de initiële export van facturen.

• Selecteer de workflow

Deze workflow wordt aan de facturen toegevoegd.

• Moneybird btw-configuratie

Koppel hier de btw-categorieën van Plug&Pay aan Moneybird

• Factuurnummering

Wil je de factuurnummers uit Plug&Pay gebruiken? Indien ja, verander dan ook het factuurnummersjabloon in Moneybird in '{id}' (via Instellingen -> Nummering kopie mail). Let op, dit betekent dat je zelf geen facturen meer kunt aanmaken in Moneybird (ivm oplopende factuurnummering).

• Originele facturen bijvoegen

Moeten de originele facturen (indien beschikbaar) uit Plug&Pay als bijlage worden bijgevoegd?

• Controle op e-mailadres uitschakelen?

Moeten we het zoeken van een bestaand contact m.b.v. e-mailadres uitschakelen (Kies 'ja' als je meerdere klanten met hetzelfde e-mailadres hebt)?

• Wil je voor incasso's een speciale workflow gebruiken?

Kies de workflow voor incasso's

Deze workflow wordt gebruikt voor incasso's.

Hierboven staan de stappen die je kunt instellen tijdens het configureren van de koppeling. Bij elke vraag staat soms een korte uitleg wat de stap precies doet.

4. Het Combidesk klanten dashboard

Hoe werkt het dashboard?

Heb je een nieuw Combidesk account aangemaakt of een koppeling geïnstalleerd, dan ontvang je een e-mail met toegang tot je Combidesk account. Als je vervolgens inlogt op combidesk.com kom je op het dashboard. Dit is de plaats waar je koppeling te vinden is. Vanuit hier kun je eenvoudig de instellingen van je koppeling en je account aanpassen, de logs van de koppeling (geschiedenis) bekijken en heb je toegang tot support.

Wat kan je inzien via je account bij Combidesk?

Vanuit je Combidesk dashboard heb je ook toegang tot je accountinstellingen, verbonden accounts, facturatie en support.

5. Wat kan je van Combidesk verwachten?

We begrijpen dat je druk bent of misschien geen ervaring hebt met software. Daarom staat ons gespecialiseerde team altijd voor je klaar om je te helpen. Maak gebruik van onze installatiepakketten om zelf nóg meer tijd over te houden.

Installatieafspraak

Kom je tijd te kort of wil je dat wij de installatie volledig uit handen nemen, maak dan gebruik van onze implementatiehulp op afstand. Wij ontzorgen je meteen en leveren een goed werkende koppeling op. Voor de meeste koppelingen kost installatiehulp een vast bedrag van € 95, sommigen € 195. Besluit je na de proefperiode niet met de koppeling verder te gaan dan brengen we geen kosten in rekening. Maak hieronder een installatie afspraak en plan hem direct in.

Uitleg service level (SLA) abonnementen (Basis, Pro, Premium)

Om je goed te kunnen helpen bij het gebruik van onze koppeling, bieden we drie service levels aan: basis, pro en premium. Je kunt het service level altijd wijzigen in je koppeling. De prijs wordt voor de eerstvolgende betaalperiode aangepast.

6. FAQ (Frequently asked questions / veelgestelde vragen)

Veelgestelde vragen per koppeling: