Alle collectiesHandleidingenShopify
Installatiehandleiding Shopify AFAS koppeling

In deze handleiding laten we je zien hoe je de Shopify AFAS koppeling installeert.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Versiebeheer

Versie

Omschrijving

1.0

Eerste versie installatiehandleiding

Inleiding

Dit document beschrijft de handelingen die benodigd zijn om de koppeling tussen AFAS Profit Online en Shopify tot stand te brengen. Dit betreft handelingen in:

1. AFAS Profit Online

2. Shopify

AFAS Profit Online

Om de koppeling succesvol te laten werken, dient in AFAS Profit Online een aantal handelingen te worden verricht:

1. Importeren van de Combidesk velden

2. Importeren van de GetConnectoren

3. Het maken van een AppConnector (inclusief het opslaan van het token)

4. Zorgen dat de juiste artikelen bestaan

5. Webshop artikelen configureren

Importeren velden

Hieronder volgt het stappenplan voor het importeren van de Combidesk velden in je AFAS Profit Online omgeving:

Importeren van de GetConnectoren

Hieronder volgt het stappenplan voor het importeren van de Combidesk velden in je AFAS Profit Online omgeving:

1. Ga in AFAS naar het menu item GetConnectors (Algemeen/Uitvoer/Beheer/GetConnector) (zie screenshot onder)

2. Klik in het scherm “GetConnector beheren” op de knop “Importeren”. Onderstaande popup verschijnt dan.

3. Klik vervolgens op Map en selecteer de map waarin je de connectors uitgepakt hebt.

4. Voltooi vervolgens de wizard door op “Voltooien” te klikken.

Gebruiker

Indien er geen connector gebruiker aanwezig is dient er een nieuwe gebruiker aangemaakt te worden. Ga hiervoor naar ‘autorisatie tool’ en kies vervolgens bij ‘gebruiker’ voor ‘nieuwe systeemgebruiker’ aanmaken. Geef vervolgens bij ‘gebruiker’ het ID van het account op vervolgd door een ‘.shopify. Stel dat het ID ‘082610’ is, geef dan als gebruikersnaam ‘082610.shopify op. Geef vervolgens een omschrijving op, bijvoorbeeld ‘shopify AFAS koppeling’, gevolgd door een e-mailadres en een wachtwoord. Kies vervolgens voor ‘voltooien’.

Gebruiker aan groep koppelen

Je kunt vervolgens de gebruiker aan een groep koppelen. Dit doe je door in het tabblad ‘autorisatie tool’, te gaan naar het subtabblad ‘lid van groep’. Zet hier vervolgens het vinkje bij ‘alleen geselecteerde items’ uit en voeg de gebruiker toe aan de groep ‘APL (applicatiebeheer, alle rechten). Vervolgens kies je voor het opnieuw openen van de omgeving.

AppConnector

Ga naar het menu item Algemeen -> App Connector (zie screenshot onder)

Klik vervolgens linksboven op “Nieuw”. Hiermee wordt de wizard nieuwe App Connector geopend. In het eerste scherm kun je de naam invoeren en de gebruikersgroep selecteren (zie screenshot onder). Klik vervolgens op de knop “Voltooien”.

Vervolgens moeten de gebruikte GetConnectors en UpdateConnectors aan de AppConnector worden toegevoegd (zie screenshot onder).

Voeg de volgende connectors toe aan de AppConnector:

GetConnectoren

UpdateConnectoren

Combidesk_Profit_Administrations

FbSales

Combidesk_Profit_Article_Basic

KnSalesRelationOrg

Combidesk_Profit_Article_Composition

KnSalesRelationPer

Combidesk_Profit_Article_Image_Large

KnPerson

Combidesk_Profit_Countries

KnOrganisation

Combidesk_Profit_Debtor_Contacts

Combidesk_Profit_Debtor_Contacts_DeliveryAddresses

Combidesk_Profit_Discount_Group_Items

Combidesk_Profit_Discount_Groups

Combidesk_Profit_Item_Prices * (Staat niet in de lijst)

Combidesk_Profit_PaymentMethods

Combidesk_Profit_Pricelist_Item

Combidesk_Profit_Pricelists

Combidesk_Profit_Salesorders

Combidesk_Profit_Stock

Combidesk_VAT_Code_Group

Profit_Article

Profit_Journals

Profit_Projects

Profit_salesorderlines

Profit_Warehouses

Zorg er voor dat de zojuist gemaakte AppConnector niet op geblokkeerd staat. Dit kan door in het tabblad Algemeen de checkbox Geblokkeerd uit te vinken (zie screenshot onder).

Hierna kan er een gebruikerstoken worden aangemaakt. Dit kan door op het tabblad Gebruikerstokens op de knop Nieuw te klikken. Vervolgens verschijnt het scherm hieronder, waarin de gebruiker geselecteerd kan worden en er een omschrijving kan worden ingevoerd.

BELANGRIJK! De gebruiker die je selecteert, dient voldoende rechten te hebben om de alle geconfigureerde connectoren (en de daar achter liggende functionaliteit) aan te roepen.

Vervolgens verschijnt het gegenereerde gebruikerstoken (zie screenshot onder).

BELANGRIJK! Kopieer het gegenereerde gebruikerstoken en bewaar dit goed! Deze wordt eenmalig getoond door AFAS en is nodig tijdens de installatie van de koppeling.

Controleren artikelen

Voor de correcte werking van de koppeling, dient er een aantal artikelen te bestaan in AFAS Profit Online. De artikelcodes van deze artikelen zijn nodig tijdens de installatie van de connector. Het betreft de volgende artikelen:

• Een artikel voor de verzendkosten

• Een artikel voor kortingen

• Een artikel voor de overige kosten

Shopify

Na het installeren van ‘AFAS Profit Financieel’ app uit de Shopify App store, kom je in het volgende scherm terecht.

Hier vul je het omgevings nummer van je AFAS account in. Deze vind je in AFAS onder: Algemeen > Omgeving > Beheer > Eigenschappen:

Daarnaast vul je de Token in, die je bij de nieuwe AppConnector gegenereerd hebt. Kies tevens of je verbinding maakt met een testomgeving, of laat het vinkje leeg in geval van het verbinden op een live omgeving.

Vervolgens kom je in allerlei stappen terecht over hoe je de koppeling wilt instellen. Hier vul je bijvoorbeeld de artikelnummers in voor ‘Verzendkosten’, ‘kortingen’ en ‘overige kosten’.

Installatie afronden

Doorloop alle stappen om de installatie van de koppeling te voltooien.