Uitgestelde omzet kan niet geboekt worden. Er ontbreken instellingen voor uitgestelde omzet.
Uitgestelde omzet kan niet geboekt worden. Er ontbreken instellingen voor uitgestelde omzet.

In dit artikel leer je hoe je de bovenstaande foutmelding kunt oplossen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Melding

Uitgestelde omzet kan niet geboekt worden. Er ontbreken instellingen voor uitgestelde omzet.

Oorzaak

Je Exact Online account is nog niet helemaal juist geconfigureerd. Er ontbreekt een grootboekrekening voor Uitgestelde omzet en/of Dagboek voor Uitgestelde omzet.

Oplossing

Ga naar Exact Online > Administratie Instellingen en klik op het tabblad 'Financieel' en selecteer een grootboekrekening voor uitgestelde omzet en zorg ervoor dat je het Dagboek 'Uitgestelde omzet/kosten' hebt gevuld.