Niet toegestaan: Valuta of Non-actief: Valuta

Dit artikel helpt met de bovenstaande foutmelding.

Melding

Niet toegestaan: Valuta
Non-actief: Valuta

Oorzaak

Je verbonden Exact Online account is onvolledig ingericht.

Oplossing

Zorg ervoor dat je in Exact Online de juiste instellingen hebt staan om te boeken in valuta. Selecteer het dagboek waarop je wilt boeken en zorg dat Variabele: Valuta staat aangevinkt.

Verder dient de wisselkoers aanwezig te zijn:

Ga hiervoor naar Financieel > Analyse en resultaten > Valuta: Wisselkoersten.

LET OP: zorg ervoor dat de wisselkoers met terugwerkende kracht aanwezig is zodat ook boekingen uit het verleden met een andere valuta kunnen worden geboekt.