Moneybird
Installatiehandleiding Moneybird Exact Online koppeling

Met onze Moneybird Exact Online koppeling automatiseer je snel je boekhouding. Al onze koppelingen zijn eenvoudig te installeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

1. Werking van de koppeling/functionaliteiten

LET OP: administratierechten

Voordat je start met de koppeling is het van groot belang dat je toegang hebt tot beide applicaties. Het verschilt per applicatie hoe de rechten zijn verdeeld. Bij sommige pakketten heb je via je boekhouder toegang, bij andere pakketten dien je eigenaar te zijn van het pakket. Volg onderstaande instructies bij 'Inrichting' goed op zodat je tijdens het configureren van de koppeling niet voor verassingen komt te staan.

Wat doet de koppeling?

De Moneybird Exact Online koppeling maakt het mogelijk om facturen van Moneybird automatisch in te voeren in Exact Online. Dit betekent dat verkoopfacturen in Moneybird automatisch wordt omgezet naar een verkoopboeking in Exact Online. Hierdoor hoef je geen extra handelingen te verrichten om bestellingen te verwerken.

• Synchroniseer moeiteloos verkoopfacturen van Moneybird naar Exact Online.

• Maak verkoopfacturen en creditfacturen in Exact Online aan als Verkoopboeking.

• Koppel verschillende grootboekrekeningen (Moneybird categorieën).

• Exporteer bestaande verkoopfacturen.

• Optioneel: betaal statussen van Exact Online terug naar Moneybird

• Selecteer het juiste Exact Online dagboek.

• Gebruik Moneybird factuurnummers als boekstuknummer in Exact Online.

• Gebruik Moneybird periodes om omzet te spreiden in Exact Online.

• Maak gebruik van kostenplaatsen door Moneybird projecten te gebruiken.

• Bespaar kostbare tijd zodat je kan doen waar je goed in bent.

• Je gegevens in Moneybird en Exact Online zijn altijd up-to-date.

• Minder handwerk, dus minder kans op fouten.

• Het is super makkelijk! Geen downloads en geen dure ontwikkelaar nodig!

Wat ondersteunt de koppeling niet?

Onderstaande functionaliteiten worden niet ondersteund:

• Externe facturen

• Inkoopfacturen

• Artikelbeheer vanuit Exact Online terug naar Moneybird

Om goed met Moneybird te kunnen verbinden is het nodig dat je ervoor zorgt dat het pakket op de juiste wijze is ingericht. Dit alles doe je alvorens je start met koppelen. In onderstaande link verwijzen we je naar onze Moneybird collectie waarin we je begeleiden met de juiste artikelen.

Om goed met Exact Online te kunnen verbinden is het nodig dat je ervoor zorgt dat het pakket op de juiste wijze is ingericht. Dit alles doe je alvorens je start met koppelen. In onderstaande link verwijzen we je naar onze Exact Online collectie waarin we je begeleiden met de juiste artikelen.

Om de koppeling goed te laten werken dient deze juist geconfigureerd te worden. In onderstaande alinea doorlopen we achtereenvolgens alle stappen van de koppeling. Voordat je start met de installatie, is het aan te raden eerst even deze stappen rustig door te nemen.

Stel deze Moneybird stappen in:

• Selecteer de administratie

In deze administratie worden de mutaties gedaan

• Betaalstatus synchroniseren (meerprijs €6 p/m)

Moet de betaalstatus van een factuur uit Exact Online terug gesynchroniseerd worden naar Moneybird?

• Meerdere valuta

Gebruik je meerdere valuta in Moneybird en moet de synchronisatie in deze valuta plaatsvinden?

• Exporteer reeds bestaande facturen

Wil je bestaande facturen overhevelen? Kies dan hier vanaf wanneer je dat wilt.

Stel deze Exact Online stappen in:

• Selecteer Exact Online administratie

• Kies de administratie waar de boekingen in aangemaakt moeten worden.

Selecteer de checkbox wanneer en voorkom dat de lijst van administraties uit Exact Online na de installatie van de koppeling nog zichtbaar is.

Deze optie is relevant als Exact Online wordt gekoppeld met het Exact Online account van je boekhouder of accountant. Bij het activeren van deze optie blijven alleen de namen van de gekoppelde administraties zichtbaar. De koppeling aanpassen is nog steeds mogelijk, maar vereist opnieuw autoriseren in Exact Online.

• Welke grootboekrekeningen gebruiken

• Geef hieronder aan of je altijd de grootboekrekeningen uit Exact Online wilt gebruiken of ook de grootboekrekeningen uit Moneybird

• Selecteer dagboek

• Selecteer het verkoopboek waarin de facturen terecht moeten komen.

• Boekstuknummers

• Geef hieronder aan of je Boekstuknummers wilt genereren of de bestaande factuurnummers wilt gebruiken.

• Periodes

• Geef aan of je de omzet periodes uit Moneybird in Exact Online wilt overnemen.

Let op! De in Moneybird gebruikte periodes dienen ook in Exact Online geopend te zijn.

• Exact Online btw configuratie

• Koppel hier de btw categorieën van Moneybird aan Exact Online.

• Exact Online grootboek configuratie

• Koppel hier de btw categorieën van Plug&Pay aan een grootboekrekening in Exact Online. Deze grootboekrekening wordt standaard gebruikt voor de betreffende btw categorie.

Gebruik je meerdere grootboekrekeningen, dan worden deze automatisch gekoppeld. Zorg er wel voor dat alle grootboekrekeningen in beide systemen beschikbaar zijn.

• Gebruik klantnummers

• Moeten klantnummers uit Moneybird overgenomen worden in Exact Online (aangeraden)? Dit klantnummer wordt dan door ons gebruikt om efficiënt klanten op te zoeken in Exact Online. Als klantnummers in Moneybird niet numeriek zijn, kies dan 'Nee'.

• Kostenplaatsen

• Geef aan of je de gebruikte projecten uit Moneybird als kostenplaats in Exact Online wilt overnemen.

Let op! De naam van de in Moneybird gebruikte projecten dienen te beginnen met de kostenplaats code die in Exact Online gebruikt wordt gevolgd door een spatie.

Hierboven staan de stappen die je kunt instellen tijdens het configureren van de koppeling. Bij elke vraag staat soms een korte uitleg wat de stap precies doet.

5. Het Combidesk klanten dashboard

Hoe werkt het dashboard?

Heb je een nieuw Combidesk account aangemaakt of een koppeling geïnstalleerd, dan ontvang je een e-mail met toegang tot je Combidesk account. Als je vervolgens inlogt op combidesk.com kom je op het dashboard. Dit is de plaats waar je koppeling te vinden is. Vanuit hier kun je eenvoudig de instellingen van je koppeling en je account aanpassen, de logs van de koppeling (geschiedenis) bekijken en heb je toegang tot support.

Wat kan je inzien via je account bij Combidesk?

Vanuit je Combidesk dashboard heb je ook toegang tot je accountinstellingen, verbonden accounts, facturatie en support.

6. Wat kan je van Combidesk verwachten?

We begrijpen dat je druk bent of misschien geen ervaring hebt met software. Daarom staat ons gespecialiseerde team altijd voor je klaar om je te helpen. Maak gebruik van onze installatiepakketten om zelf nóg meer tijd over te houden.

Installatieafspraak

Kom je tijd te kort of wil je dat wij de installatie volledig uit handen nemen, maak dan gebruik van onze implementatiehulp op afstand. Wij ontzorgen je meteen en leveren een goed werkende koppeling op. Voor de meeste koppelingen kost installatiehulp een vast bedrag van € 95, sommigen € 195. Besluit je na de proefperiode niet met de koppeling verder te gaan dan brengen we geen kosten in rekening. Maak hieronder een installatie afspraak en plan hem direct in.

Uitleg service level (SLA) abonnementen (Basis, Pro, Premium)

Om je goed te kunnen helpen bij het gebruik van onze koppeling, bieden we drie service levels aan: basis, pro en premium. Je kunt het service level altijd wijzigen in je koppeling. De prijs wordt voor de eerstvolgende betaalperiode aangepast.

Veelgestelde vragen per platform

Hoe vaak worden de gegevens gesynchroniseerd?

Deze koppeling synchroniseert iedere twee uur volledig automatisch. Je hoeft hiervoor niets te doen. Lukt een synchronisatie niet, dan probeert deze koppeling het bij de eerstvolgende run opnieuw. Als de problemen aanhouden, stellen we je hiervan per e-mail op de hoogte.

Zijn mijn gegevens veilig als ik deze koppeling gebruik?

Wij nemen de veiligheid van jouw gegevens zeer serieus. Wij draaien onze software in een Nederlands datacenter en voldoen aan alle normen die nodig zijn om je gegevens veilig te verwerken. Gegevens van je klanten slaan we niet op, we wisselen ze alleen uit tussen je verbonden pakketten.

Kunnen jullie helpen om deze koppeling te installeren?

Absoluut 😀! Heb je even geen tijd of hebben we het te ingewikkeld gemaakt? Geen probleem! Wij kunnen deze koppeling voor je installeren. Hiervoor rekenen we éénmalige installatiekosten. Als je besluit de koppeling toch niet te gebruiken krijg je dit bedrag terug.

Moet ik betaalgegevens invoeren om deze koppeling te installeren?

Nee, tijdens de proefperiode is het niet nodig om betaalgegevens in te voeren. Besluit je na de proefperiode gebruik te blijven maken van de koppeling, dan ontvang je tijdig informatie over hoe de koppeling te bestellen.

Wat is de opzegtermijn van deze koppeling?

Al onze koppelingen hebben een opzegtermijn van 1 maand. Je zit dus niet vast aan lange termijnen. Een eventueel restbedrag bij een jaarabonnement storten we uiteraard terug op je rekening.