Moneybird
Installatiehandleiding Moneybird Twinfield koppeling

Deze pagina legt uit hoe de Moneybird Twinfield koppeling te installeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave:

1. Inleiding

2. Functionaliteiten van de koppeling

3. Inrichting Moneybird

4. Inrichting Twinfield

5. Configuratie van de koppeling

6. De koppeling wijzigen

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het koppelen van je Moneybird administratie naar je Twinfield administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken voor jou en jouw clienten.

-

2. Functionaliteiten van de koppeling

Verkoopfacturen vanuit Moneybird worden overgeheveld als verkoopboekingen in Twinfield. Je bepaalt zelf of je alleen verzonden facturen of alle facturen periodiek overgeheveld wilt hebben. Wij synchroniseren iedere 30 minuten dus je bent altijd bij met de verkoopboekingen in Twinfield.

💡 Wil je ook betalingen terug in Moneybird registreren? Gebruik dan onze meer uitgebreide Moneybird-Twinfield koppeling.

-

3. Inrichting Moneybird

• Klantnummers Moneybird moeten overeenkomen met debiteur nummers in Twinfield. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit Moneybird nieuwe debiteuren in Twinfield aangemaakt.

• Als je gebruik wilt maken van specifieke grootboekrekeningen, kun je deze instellen in Moneybird. In Moneybird kan aan een categorie een code (grootboekrekening) worden toegevoegd. Bij het configureren van de koppeling kun je aangeven of deze codes gebruikt moeten worden.

• LET OP: deze grootboekrekeningen dienen ook in Twinfield beschikbaar te zijn.

• Voor accountants: zorg dat je in het Moneybird account van jouw relatie bent toegevoegd als ‘Eigenaar’.

-

4. Inrichting Twinfield

• Het masker voor debiteurnummers in Twinfield moet dusdanig ingesteld zijn dat de Moneybird klantnummers passen. Wijzig dit dan ook naar een *. Dit kan bij ‘Administratie-instellingen - Dimensie-typen ’ aangepast worden (zie onderstaande afbeeldingen).

Ga naar Administratie-instellingen > Dimensie-typen

Klik op 'Debiteuren'

Verander het formaat naar een *

• Zorg dat de Moneybird klantnummers niet in de range voor Twinfield crediteurnummers gaan vallen. Doe dit door een hoofdletter C ervoor te plaatsen.

Ga naar Dimensietypen Crediteuren

Plaat de letter C vooraan in het formaat

-

5. Configuratie van de koppeling

Stap 1

Ga naar combidesk.com en maak rechtsboven een account aan.

Je wordt nu doorgeleid naar de registratiepagina. Vul je e-mailadres in en bedenk een veilig wachtwoord. Klik op registreren

Je ontvangt een e-mail met daarin een activatielink. Ga naar je inbox en klik op deze link.

Klik hier om naar de koppeling te gaan. Of zoek op Combidesk.com naar Moneybird.
Klik op de oranje knop 'Installeren'.

💡 Wil je ook betalingen terug in Moneybird registreren? Gebruik dan onze meer uitgebreide Moneybird-Twinfield koppeling.

Stap 2: verbind je Moneybird account

Klik op de rode knop 'Verbind je Moneybird Account' en ‘Vraag goedkeuring aan Moneybird’.

Selecteer de juiste administratie en klik op ‘Toestaan’.

Klik op volgende stap:

Stap 3: verbind je Twinfield account

Login bij Twinfield, zorg dat alle vinkjes zijn gevuld en klik op 'Yes, Allow'

Stap 4 Configuratie van de koppeling

Exporteer reeds bestaande facturen

Wil je bestaande facturen overhevelen? Kies dan hier vanaf wanneer je dat wilt.

Je kunt deze keuze later altijd wijzigen.

Meerdere valuta

Gebruik je meerdere valuta in je Moneybird omgeving en moet de synchronisatie in deze valuta plaatsvinden? Je kunt deze keuze later altijd wijzigen.

Selecteer je kantoor

Het kantoor voor verkoopboekingen. Je kunt deze keuze later altijd wijzigen.

Selecteer je dagboek rekening

De dagboek rekening die wordt gebruikt voor verkoopboekingen. Je kunt deze keuze later altijd wijzigen.

Welke grootboekrekeningen gebruiken

Geef hieronder aan of je altijd de grootboekrekeningen uit Twinfield wilt gebruiken of ook de grootboekrekeningen uit Moneybird (indien geconfigureerd bij de categorie)

TWINFIELD

Je kunt deze keuze later altijd wijzigen

Debiteuren grootboekrekening

De grootboekrekening (0001-3999) voor verkoopboekingen

BEVESTIG

Twinfield btw-configuratie

Koppel hier de btw-categorieën van de bronapplicatie aan Twinfield

Twinfield grootboek configuratie *

Koppel hier de btw-categorieën van de bronapplicatie aan het juiste grootboek in Twinfield.

Service level

Je kunt het Service Level altijd wijzigen. De prijs wordt voor de eerstvolgende betaalperiode aangepast.

Klik tot slot op Installeer koppeling en je bent klaar:

6. De koppeling wijzigen

• Wil je wijzigingen aanbrengen in de koppeling dan kun je op het dashboard de koppeling bewerken door rechtsonder op het potloodje te klikken.

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

Kunnen btw-tarieven worden aangepast?

Ja, dit is mogelijk door middel van een mapping tabel in de koppeling.

Kan ik meerder categorieën aan grootboekrekeningen koppelen?

Ja, dit is mogelijk. In de koppeling selecteer je een standaard grootboekrekening per btw-tarief. Maak je gebruik van meerdere grootboekrekeningen, zorg er dan voor dat deze in beide pakketten beschikbaar zijn. De koppeling is intelligent en houdt hier in het verwerken rekening mee.