Moneybird Twinfield koppeling

1. Inleiding
  2. Functionaliteiten van de koppeling
  3. Inrichting Moneybird
  4. Inrichting Twinfield
  5. Configuratie van de koppeling
  6. De koppeling wijzigen
  7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om u te helpen bij het koppelen van uw Moneybird administratie naar uw Twinfield administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken voor u en uw relaties.

-

2. Functionaliteiten van de koppeling

Verkoopfacturen vanuit Moneybird worden overgeheveld als verkoopboekingen in Twinfield. U bepaalt zelf of u alleen verzonden facturen of alle facturen periodiek overgeheveld wilt hebben. Wij synchroniseren iedere 30 minuten dus u bent altijd bij met uw verkoopboekingen in Twinfield.

-

3. Inrichting Moneybird

• Klantnummers Moneybird moeten overeenkomen met debiteur nummers in Twinfield. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit Moneybird nieuwe debiteuren in Twinfield aangemaakt.
  • Als u gebruik wilt maken van specifieke grootboekrekeningen, kunt u deze instellen in Moneybird. In Moneybird kan aan een categorie een code (grootboekrekening) worden toegevoegd. Bij het configureren van de koppeling kunt u aangeven of deze codes gebruikt moeten worden.
  • LET OP: deze grootboekrekeningen dienen ook in Twinfield beschikbaar te zijn.

• Voor accountants: zorg dat u in het Moneybird account van uw relatie bent toegevoegd als ‘Eigenaar’.

-

4. Inrichting Twinfield

• Het masker voor debiteurnummers in Twinfield moet dusdanig ingesteld zijn dat de Moneybird klantnummers passen. Wijzig dit dan ook naar een *. Dit kan bij ‘Administratie-instellingen - Dimensie-typen ’ aangepast worden (zie onderstaande afbeeldingen).

Ga naar Administratie-instellingen > Dimensie-typen

Klik op 'Debiteuren'

Verander het formaat naar een *

• Zorg dat de Moneybird klantnummers niet in de range voor Twinfield crediteurnummers gaan vallen. Doe dit door een hoofdletter C ervoor te plaatsen.

Ga naar Dimensietypen Crediteuren

Plaat de letter C vooraan in het formaat

-

5. Configuratie van de koppeling

Stap 1
Ga naar combidesk.com en maak een account aan. Klik hiervoor linksonder op GEEN ACCOUNT?

Je wordt nu doorgeleid naar de registratiepagina. Vul je e-mailadres in en bedenk een veilig wachtwoord. Klik op registreren.

Je ontvangt een e-mail met daarin een activatielink. Ga naar je inbox en klik op deze link.

Klik hier om naar de koppeling te gaan. Of zoek op Combidesk.com naar Moneybird.
Klik op de oranje knop 'Installeren'.

Stap 2: verbind je Moneybird account

Klik op de oranje knop 'Verbind je Moneybird Account' en ‘Vraag goedkeuring aan Moneybird’.

Selecteer de juiste administratie en klik op ‘Toestaan’.

Klik op volgende stap:

Stap 3: kies de factuurstatus
Wil je alle facturen of alleen facturen met de status 'Verzonden' overhevelen? We adviseren het laatste, gezien nieuw aangemaakte facturen in Moneybird, voordat ze worden verzonden, nog wel eens gewijzigd kunnen worden.

Stap 4: exporteer facturen
Als je bestaande facturen wilt overhevelen, kies dan hier vanaf wanneer je dat wilt.

Stap 5: verbind je Twinfield account

Je wordt nu naar je Twinfield omgeving gebracht en we vragen je om je Gebruikersnaam, Wachtwoord en Omgeving in te geven. Klik op 'Inloggen'.

U ziet vervolgens dit scherm. Klik op 'Toestaan'.

Stap 6: selecteer je kantoor
Selecteer het kantoor waar de boekingen in aangemaakt worden.

Stap 7: selecteer je dagboek rekening

Stap 8: Twinfield grootboekrekeningen leidend?

Stap 9: Debiteuren grootboekrekening
De grootboekrekening (0001-3999) voor deze verkoopboeking, vaak 1200 of 1300.

6. De koppeling wijzigen

• Wilt u wijzigingen aanbrengen in de koppeling dan kunt u op het dashboard de koppeling bewerken door rechtsonder op het potloodje te klikken.

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke BTW tarieven zijn gekoppeld?

De standaard BTW mapping bestaat uit de volgende codes:

Kunnen BTW tarieven worden aangepast?

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met Combidesk via support@combidesk.com

Wat betekent de foutmelding: The date must not be null ?

Vermoedelijk heb je er voor gekozen om 'ALLE FACTUREN' over te hevelen. Dit betekent dat je ook Concept Facturen vanuit Moneybird synchroniseert naar Twinfield. Conceptfacturen bezitten in Moneybird nog geen datum en worden om die reden geweigerd in Twinfield. Oplossing: zet de instelling 'Kies de factuurstatus' terug op Alleen verzonden facturen.