Installatiehandleiding Lightspeed Moneybird koppeling

Dit artikel omschrijft de werking van de Lightspeed Moneybird koppeling en legt uit hoe je de koppeling kunt installeren.

Updated over a week ago

Inhoudsopgave:

1. Inleiding

2. Functionaliteiten van de koppeling

3. Inrichting Moneybird

4. Configuratie van de koppeling

5. De koppeling bewerken

6. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het koppelen van je Lightspeed facturatie naar je Moneybird administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken.

2. Functionaliteiten van de koppeling

De koppeling plaatst klanten en factuurgegevens automatisch in de boekhouding. Verder zijn dit de functionaliteiten:

• Producten. Exporteer producten van Lightspeed naar Moneybird.

• Bestellingen. Exporteer zo nodig bestaande bestellingen naar Moneybird.

• Creditnota's. Exporteer eventueel ook bestaande creditnota's van Lightspeed naar Moneybird.

• Selecteer een Moneybird factuurprofiel.

• Selecteer de factuur grootboekrekening. De grootboekrekening wordt gebruikt bij het aanmaken van facturen.

• Selecteer de product grootboekrekening. Deze grootboekrekening wordt gebruikt bij het aanmaken van producten.

• Registreer de betaling in Moneybird. Je kunt de betaalde facturen ook als betaald registreren in Moneybird. Dit kan alleen als ze ook als 'Verzonden' zijn gemarkeerd.

• Selecteer een Moneybird workflow. Deze workflow wordt in Moneybird aan de facturen toegevoegd.

3. Inrichting Moneybird

Om de koppeling goed te laten werken is het verstandig om je Moneybird instellingen goed na te lopen.

Grootboekrekening
Maak in Moneybird een categorie aan en geef deze categorie een grootboekrekening. De omschrijving van de categorie zou iets kunnen zijn als 'Omzet webshop'.

Registreer betaling
Wanneer je kiest om de facturen in Moneybird op 'Betaald' te laten zetten door de koppeling, houd er dan rekening mee dat in combinatie met een bankkoppeling je dubbel geregistreerde betalingen krijgt in Moneybird. Dus in combinatie met een bankkoppeling in Moneybird is het niet aan te raden om facturen in via deze koppeling automatisch op 'Betaald' te laten zetten.

4. Configuratie van de koppeling

Bekijk onderstaande video om te zien hoe de koppeling geïnstalleerd dient te worden. Bij vragen kun je ons via de chat rechtsonder een vraag stellen.

5. De koppeling wijzigen

Om de koppeling te wijzigen kun je gaan naar de App Store van je Lightspeed webshop. Ga in het linker menu naar het item 'Aangeschafte apps' en klik op de Moneybird app. Je wordt doorgeleid naar de app.

6. FAQ