Installatiehandleiding Teamleader e-Boekhouden koppeling

Dit artikel omschrijft de werking van de Teamleader e-Boekhouden koppeling en legt uit hoe je de koppeling kunt installeren.

Updated over a week ago

Inhoudsopgave:

1. Inleiding

2. Functionaliteiten van de koppeling

3. Inrichting Teamleader

4. Inrichting e-Boekhouden

5. Configuratie van de koppeling

6. De koppeling bewerken

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Koppel eenvoudig je e-Boekhouden administratie aan je Teamleader account. De koppeling plaatst contacten en factuurgegevens automatisch in de boekhouding. Daarnaast werkt de koppeling ook andersom. Als een openstaande factuur in e-Boekhouden is voldaan, dan wordt deze ook in Teamleader op 'Betaald' gezet.

2. Functionaliteiten van de koppeling

De koppeling plaatst klanten en factuurgegevens automatisch in de boekhouding. Verder zijn dit de functionaliteiten:

• Exporteer Teamleader relaties uit facturen als contacten naar e-Boekhouden. TIP: deze stap kun je beter uitvoeren wanneer je zeker weet dat de koppeling goed is ingericht. Selecteer dus NEE bij aanvang en voer deze stap op een later moment uit.

• Selecteer verschillende departementen. Per departement kan er één koppeling worden geïnstalleerd.

• Koppel btw-tarieven uit Teamleader aan de btw-tarieven uit e-Boekhouden.

• Grootboekrekeningen worden 'onder water' aan elkaar gekoppeld. Zorg ervoor dat in beide pakketten de grootboekrekeningen aanwezig zijn.

• Daarbij wordt 'onder water' een tabel bijgehouden tussen de facturen van beide pakketten. Het is goed te weten wat wanneer een factuur is verwijderd, de koppeling wijzigingen niet meer kan doorvoeren. Verwijder facturen daarom dus altijd uit beide pakketten.

• Betaalstatussen worden vanuit e-Boekhouden teruggestuurd richting Teamleader. Wanneer een factuur betaald is, verdwijnt deze in e-Boekhouden.nl uit de lijst met open posten. Daarnaast verandert de status van de factuur in Teamleader in Betaald.

• De koppeling synchroniseert ieder uur. Een factuur kan nooit dubbel in e-Boekhouden verschijnen.

• Facturen in een andere valuta wordt ook in deze valuta in e-Boekhouden getoond.

Binnenkort worden de volgende functionaliteiten nog toegevoegd:

• Creditfacturen

• Betaalmethodes

• Periodes

3. Inrichting Teamleader

Om de koppeling goed te laten werken is het verstandig om je Teamleader instellingen goed na te lopen. Het is goed te weten dat de koppeling foutmeldingen vertoond wanneer de configuraties niet kloppen.

Grootboekrekeningen
Maak in Teamleader binnen het juiste departement de benodigde grootboekrekeningen aan.

4. Inrichting e-Boekhouden

Grootboekrekeningen (rekeningschema)
Ga naar e-Boekhouden om je administratie-instellingen te controleren en zo nodig aan te passen. Ga naar 'Beheer > Grootboekrekeningen' en voeg de nodige rekeningschema's toe. Let erop dat de categorie van de grootboekrekening een 'Winst en Verlies' rekening is.
Controleer of deze grootboekrekeningen overeenkomen met de verkoop (omzet) grootboekrekeningen in Teamleader.

5. Configuratie van de koppeling

Bekijk onderstaande video om te zien hoe de koppeling geïnstalleerd dient te worden. Bij vragen kun je ons via de chat rechtsonder een vraag stellen.

6. De koppeling wijzigen

Om de koppeling te wijzigen kun je gaan naar de app op je Combidesk dashboard. Je ontvangt na installatie een e-mail met je login gegevens.
Ga nadat je bent ingelogd in Combidesk naar 'Mijn combi's' en klik op het potloodje in je koppeling:

Vervolgens klik je op 'Bewerk configuratie' op de instellingen van de koppeling te wijzigen:

7. FAQ

Heb je vragen over deze koppeling? Stuur dan een e-mail naar support@combidesk.com of start rechtsonder een chat gesprek.

Kan ik meerdere grootboekrekeningen gebruiken?

Ja, dat kan. Gebruik je in Teamleader meerdere grootboekrekeningen, dan synchroniseert de koppeling deze automatisch naar e-Boekhouden.nl (mits de grootboekrekeningen in e-Boekhouden.nl beschikbaar zijn).
Gebruik je geen extra grootboekrekeningen, dan gebruikt de koppeling de standaard tegenrekening zoals geselecteerd in de koppeling.

Waar vind ik de facturen terug in e-Boekhouden.nl?
Je vindt de aangemaakte factuur terug in e-Boekhouden.nl onder Boekhouden > Overzichten> Mutaties en onder Boekhouden > Overzichten > Open Posten > Te ontvangen(debiteuren).

Foutmelding:
CMUT012 - Tegenrekening heeft een onjuiste categorie

Oorzaak

Je geselecteerde tegenrekening is geen omzetrekening. De tegenrekening dient altijd een omzetrekening te zijn. Wellicht heb je een crediteurenrekening (zoals in bovenstaand voorbeeld) gekozen?

Oplossing
In de koppeling even aanpassen. Dit kun je doen door in te loggen op Combidesk.com -> op het potloodje klikken en aldaar de stappen doorlopen. Ga naar de stap 'Tegenrekening' en selecteer hier de juiste rekening. Sla vervolgens de koppeling op.