Yuki
Import van factuur met nummer . is misgegaan. Reden: Onjuiste artikelcategorie
Import van factuur met nummer . is misgegaan. Reden: Onjuiste artikelcategorie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Melding

Import van factuur met nummer . is misgegaan. Reden: Onjuiste artikelcategorie

Oorzaak

De foutmelding "Onjuiste artikelcategorie" treedt op wanneer er omzet wordt geboekt op niet-omzet rekeningen in Yuki.

Deze foutmelding komt vaak voor wanneer bijvoorbeeld verzendkosten en/of betaalkosten worden geboekt op een andere type rekening dan op een omzetrekening.

Oplossing

Controleer de type rekeningen waarop geboekt wordt. Controleer ook de instellingen in de koppeling. Zijn de grootboekrekening van de juiste type, namelijk een omzetrekening?