Alle collectiesInrichtingExact Online
Foutmelding: Verplicht: Goederencode

Krijg je de foutmelding 'Verplicht: Goederencode' in Exact Online? Richt Intrastat in via Administratienaam > Instellingen. Meer info hier!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de foutmelding?

Ik zie deze foutmelding in mijn koppeling:

Verplicht: Goederencode

Wat is de oorzaak?

Vermoedelijk heb je je Exact Online administratie nog niet ingericht op Instrastat.

Lees hier meer over werken met Intrastat in Exact Online

Wat is de oplossing?

Intrastat inrichten

Exact Online inrichten voor Intrastat-aangifte doe je als volgt:

• Ga naar Administratienaam > Instellingen en voer informatie in op het tabblad Intrastat. Op dit tabblad kun je INTRASTAT-registratie inkopen of INTRASTAT-registratie verkopen selecteren.

• Voer informatie in bij de Intrastat-sectie van de pagina Onderhoud | Artikel. Ga naar Voorraad > Artikelen > Artikelen > Overzicht, klik op de hyperlink van het artikel en bewerk de artikelpagina.

• Controleer de Intrastat-instellingen van een klant op de pagina Overzicht | Relaties.

• Controleer de Intrastat-instellingen van de btw-codes. Ga hiervoor naar Administratienaam > Stamgegevens > Belasting > Btw-codes.

• Controleer de Intrastat-instellingen voor je verkoopboekingen.

• Controleer de Intrastat-instellingen voor je inkoopboekingen.

Wat is de Intrastat-aangifte?

De Intrastat-aangifte registreert handelsgegevens met betrekking tot de in- en uitvoer van goederen. Het is verplicht om een Intrastat-aangifte in te dienen als je bedrijf jaarlijks meer dan € 800.000 aan goederen inkoopt of meer dan € 1 miljoen aan goederen verkoopt aan bedrijven in andere EU-landen.