Hoe btw in te richten in Exact Online

Om een goede btw-aangifte te kunnen doen, ook wanneer je OSS gebruikt, dien je in Exact Online de juiste btw-codes in te stellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Btw-codes aanmaken

In Exact Online kun je de btw-regels voor je bedrijf instellen.

Stappenplan

1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Belasting > Btw-codes.

2. Klik op Nieuw.

3. Voer de volgende gegevens in:

• Code: Een unieke code voor de btw-code.

• Omschrijving: Een omschrijving van de btw-code.

• Btw-percentages: Het btw-tarief dat van toepassing is op de btw-code.

• Btw-verlegging: Alleen als je transacties die onder de binnenlandse btw-verleggingsregeling vallen (bijvoorbeeld voor onderaannemers) of transacties binnen de EU.

4. Klik op Opslaan.

Je kunt ook een btw-code importeren uit een Excel-bestand. Klik hiervoor op Importeren en selecteer het Excel-bestand.

OSS-specifieke btw-codes aanmaken

Om gebruik te kunnen maken van de OSS-regeling, moet je per land een aparte btw-code aanmaken. De btw-percentages kunnen namelijk per land verschillen. Welke btw codes zijn er? Bekijk deze lijst met een overzicht van alle btw-tarieven in Europa.
ā€‹

Stappenplan

1. Ga naar Administratienaam > Stamgegevens > Belasting > Btw-codes.

2. Klik op Nieuw.

3. Vul de volgende gegevens in:

• Code: Een unieke code voor de btw-code.

• Omschrijving: Een omschrijving van de btw-code.

• Btw-percentages: Het btw-tarief dat van toepassing is op de btw-code.

• OSS-land: Als je dit veld invult, wordt de btw-code beschouwd als OSS-btw. Boekingen worden dan inbegrepen in het OSS-rapport.

4. Klik op Opslaan.