Hoe gaat Exact Online om met API limieten?

In dit artikel laten we je weten hoe Exact Online omgaat met API limieten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Exact Online biedt een uitgebreide API waarmee je externe applicaties toegang kunt geven tot de gegevens in Exact Online. Om de stabiliteit en prestaties van de API te garanderen, stelt Exact Online limieten aan het aantal API-aanroepen dat per minuut en per dag kan worden gedaan.

Minutelijke limiet

De minuutelijke limiet is 60 API-aanroepen per minuut, per administratie. Dit betekent dat je applicatie maximaal 60 keer per minuut gegevens kan ophalen of wijzigen in Exact Online.

Dagelijkse limiet

De dagelijkse limiet is 5.000 API-aanroepen per dag, per administratie. Dit betekent dat je applicatie maximaal 5.000 keer per dag gegevens kan ophalen of wijzigen in Exact Online.
In onze Combidesk Exact Online koppelingen komt dat neer op ongeveer 1.000 orders of facturen per dag.

Grootte van een aanvraag

De grootte van een enkele HTTP POST-aanvraag aan de Exact Online API is beperkt tot 10 MB.

Wat als ik de limieten overschrijd?

Als je de limieten overschrijdt, krijg je een HTTP 429-foutmelding. Deze foutmelding geeft aan dat je te snel API-aanvragen doet.

Hoe kan ik de limieten verhogen?

Je kunt de limieten voor je applicatie verhogen door een aanvraag in te dienen bij Exact Online. Exact Online zal je aanvraag beoordelen en beslissen of je applicatie in aanmerking komt voor een hogere limiet.

Tips voor het omgaan met de limieten

Gebruik de API efficiënt. Probeer zoveel mogelijk gegevens in één aanvraag op te halen of te wijzigen.

Houd rekening met de tijdstippen waarop je de API gebruikt. De limieten worden strenger gehandhaafd tijdens piekuren.

Gebruik caching om gegevens op te slaan in je applicatie. Dit voorkomt dat je steeds opnieuw dezelfde gegevens uit Exact Online moet ophalen.

Voorbeeld

Stel dat je een applicatie hebt die elke minuut de laatste 10 facturen uit Exact Online ophaalt. In dat geval overschrijd je de minuutelijke limiet van 60 API-aanroepen. Je kunt dit oplossen door de gegevens van de facturen in je applicatie op te slaan. Zo hoef je de facturen alleen nog maar op te halen wanneer er een nieuwe factuur wordt aangemaakt.

Conclusie

De limieten van de Exact Online API zijn bedoeld om de stabiliteit en prestaties van de API te garanderen. Door de limieten in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je applicatie correct werkt en dat andere gebruikers van Exact Online geen last hebben van je applicatie.

Vragen?

Heb je vragen over de Exact Online API limieten? Laat het ons dan weten.