Hoe werkt de Lightspeed ActiveCampaign / Mailblue koppeling? Wat zijn de verschillen?
Hoe werkt de Lightspeed ActiveCampaign / Mailblue koppeling? Wat zijn de verschillen?

In dit artikel vertellen we je alles over de werking van deze Lightspeed ActiveCampaign koppeling.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn twee koppelingen beschikbaar, de LITE en de PRO.

De laatste versie (Plus) is het meest uitgebreid, omdat de koppeling via de deep-data integratie loopt. Dit betekent dat je:

• Alle order data kunt verzamelen en kunt gebruiken om te segmenteren

• Artikelen, afbeeldingen, verzendmethoden, besteldatum, etc.

• Je een verlaten winkelwagen automation kunt inzetten

Met de Lite versie kun je alleen de meest recente orders van je klanten inzien en is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van de geautomatiseerde verlaten winkelwagen melding.

Werking van de koppeling - welke velden?

Zie hieronder de verschillen. Bekijk goed welke versie het beste bij je past.
De koppeling blijft doorontwikkelen en zodra er technisch uitbreidingen mogelijk zijn, zullen we dat toevoegen.

Klantdata:

Order- en productdata:

Voorbeeld LITE & PRO gegevens in ActiveCampaign:

Voorbeeld extra PRO (ecommerce) gegevens in ActiveCampaign:

Overzicht:

Ordergegevens:

Klik hieronder op de gewenste versie om de koppeling aan te vragen:

ActiveCampaign / MailBlue LITE: perfect voor het synchroniseren van klantdata.

ActiveCampaign / MailBlue PLUS: perfect voor het synchroniseren van orderdata.

Heb je nog geen ActiveCampaign / MailBlue account? Klik hier.

Hoe activeer ik de koppeling?

1. In Lightspeed: Klik op 'installeren' en vul je gegevens in. Klik vervolgens op 'grant access'.

2. Klik op 'verbind je ActiveCampaign account'. Hier kun je vervolgens de API url en API key invoeren. Deze vind je in jouw ActiveCampaign / MailBlue account onder 'instellingen' > 'ontwikkelaar'.

3. Selecteer in Lightspeed je mailinglijst en voltooi de installatie. Het is dus belangrijk dat je van te voren al een lijst in jouw ActiveCampaign / MailBlue account hebt staan.

1. In Lightspeed: Klik op 'installeren' en vul je gegevens in. Klik vervolgens op 'grant access'.

2. Klik op 'verbind je ActiveCampaign account'. Hier kun je vervolgens de API url en API key invoeren. Deze vind je in jouw ActiveCampaign / MailBlue account onder 'instellingen' > 'ontwikkelaar'.

3. Selecteer in Lightspeed je mailinglijst en voltooi de installatie. Het is dus belangrijk dat je van te voren al een lijst in jouw ActiveCampaign / MailBlue account hebt staan.