Verlaten winkelwagen: verstuur een reminder

Re: Verstuur nu meerdere verlaten winkelwagen e-mails

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hier lees je hoe je meerdere herinneringen van je Verlaten Winkelwagen e-mail instelt.

Ga naar de Verlaten Winkelwagen app in je CCV Shop app omgeving of klik hier om de app te installeren.

Stap 1: Het eerste mailtje

Verstuur een e-mail naar de klant na .. uur.
Het is aangetoond dat de meeste conversie wordt behaald binnen twee uur na het versturen van een eerste verlaten winkelwagen e-mail (8 tot 12% conversie). Stel de eerste mail dan ook in na 15 minuten, 1 of 2 uur.

Stap 2: Het tweede mailtje

Als de vorige e-mail niet tot een bestelling leidde, kun je ervoor kiezen de e-mail nogmaals te versturen. Zorg ervoor dat dit aantal uren hoger is dan de eerste mail.

Stap 3: Het derde mailtje

Als de eerste herinnering ook geen effect had, kun je nogmaals een herinnering sturen. Zorg ervoor dat dit aantal uren hoger is dan de eerste herinnering.

Zodra de bezoeker vóór het verlopen van de tijdsinterval alsnog de bestelling heeft afgerond, zal de koppeling geen verlaten winkelwagen e-mail versturen.

Voorbeeld e-mail sequentie

Hieronder een voorbeeld van een reeks verlaten winkelwagen e-mailtjes. Het is raadzaam om hiermee te experimenteren.