Installatiehandleiding Mijnwebwinkel e-Boekhouden koppeling

In deze gebruikershandleiding lees je hoe je eenvoudig een koppeling maakt tussen Mijnwebwinkel en e-Boekhouden.

Updated over a week ago

Deze handleiding laat je zien hoe je in twee minuten een automatische koppeling maakt tussen je Mijnwebwinkel webshop en e-Boekhouden.nl.

Installatievideo:

Benodigdheden

--

Stap 1 - API token kopiëren

Ga naar je beheeromgeving van Mijnwebwinkel (https://www.mijnwebwinkel.nl/beheer/) en klik in het linker menu op API (onder Instellingen)

Klik op de knop 'Token toevoegen'

en selecteer bij Partner 'e-Boekhouden door Combidesk'.

Klik op 'Opslaan'. Je wordt teruggeleid naar het beginscherm. Klik vervolgens op 'Toon token' en kopieer de lange reeks tekens.

--

Stap 2 - Accounts verbinden

Ga naar de installatiepagina van Combidesk (https://combidesk.com/integration/mijnwebwinkel-eboekhouden) en klik op de oranje knop 'Installeren'.

Klik vervolgens op 'Verbind je Mijnwebwinkel account

Plak nu de zojuist gekopieerde Token in het scherm

Klik op 'Test en sla op'. Je Mijnwebwinkel account is nu verbonden. Klik op 'Volgende stap'.

Verbind je e-Boekhouden account

Klik op 'Verbind je e-Boekhouden.nl account'. Er verschijn nu een venster waar je je e-Boekhouden.nl Gebruikersnaam, Beveiligingscode 1 en 2 moet invullen.

Ga in je e-Boekhouden account naar Inrichting > Instellingen > Koppelingen > API/SOAP en klik op verder. Vul de getoonde gebruikersnaam en beveiligingscodes hieronder in.

Klik op 'Test en sla op'.

Je e-Boekhouden.nl account is nu verbonden.

Stap 3 - configureer je koppeling

Mijnwebwinkel instellingen

Exporteer data van reeds bestaande bestellingen?

Als je al bestellingen in Mijnwebwinkel hebt, zullen we die dan meenemen?
Je kunt ervoor kiezen om vanaf een specifieke periode bestaande orders te exporteren naar e-Boekhouden.nl. Dit is een eenmalige instelling.

Selecteer order statussen
Klik alle statussen aan waarop de synchronisatie uitgevoerd moet worden.
Bepaal zelf op welke orderstatus orders naar e-Boekhouden gesynchroniseerd moeten worden.

e-Boekhouden instellingen

Debiteuren rekening
Selecteer de debiteuren rekening. Dit is vaak standaard ingesteld op rekening 1300.

Tegenrekening
Selecteer de tegenrekening van de mutaties. Een tegenrekening is de grootboekrekening waarop de omzet geboekt wordt.
LET OP: onderstaand voorbeeld kan afwijken van jouw eigen situatie.

Tegenrekening verzendkosten
Selecteer de tegenrekening (omzetrekening) voor de verzendkosten.
LET OP: onderstaand voorbeeld kan afwijken van jouw eigen situatie.

Tegenrekening betaalkosten
Selecteer de tegenrekening voor de betaalkosten. In je order kunnen betaalkosten zijn opgenomen. Via de koppeling kun je deze op een specifieke grootboekrekening boeken.
LET OP: onderstaand voorbeeld kan afwijken van jouw eigen situatie.

--

Stap 3 - Installeer de koppeling

Je bent klaar om de koppeling te installeren. Vul je e-mailadres in en we zetten de koppeling voor je aan.

Succes met je Mijnwebwinkel e-Boekhouden.nl koppeling. Vragen? Stel ze gerust!