Installatiehandleiding Lightspeed Laposta koppeling

In deze gebruikershandleiding lees je hoe je eenvoudig een koppeling maakt tussen Lightspeed en Laposta.

Updated over a week ago

Deze handleiding laat je zien hoe je in twee minuten een koppeling maakt tussen je Lightspeed webshop en Laposta.

Benodigdheden

--

Stap 1 - App installeren

Ga naar je beheeromgeving van Lightspeed en klik in het linker menu op App Store.

Zoek in het zoekvenster op 'Laposta':

en klik op de app:

Klik vervolgens op 'Install App' rechtsboven op de pagina:

Start de installatie door in onderstaand scherm je Lightspeed gebruikersgegevens (e-mailadres & wachtwoord) in te vullen:

--

Stap 2 - Accounts verbinden

Wil je bestaande nieuwsbriefaanmeldingen eenmalig naar Laposta exporteren? Selecteer dan JA in deze stap:

Verbind je Laposta account

Heb je nog geen Laposta account? Klik dan op 'Laposta Account Aanmaken':

Klik op 'Verbind je Laposta account'. Er verschijn nu een venster waar je je Laposta API key moet invullen.

Klik op de blauwe link in het pop-up scherm. Je wordt geleid naar je API pagina in Laposta.

Kopieer de groene API key en plak deze in het pop-up scherm in de koppeling.

Klik op 'Test en sla op'.

Je krijgt als het goed is rechtsboven de volgende succesmelding:

Je Laposta account is nu verbonden. De e-mailadressen van nieuwsbriefaanmeldigen uit Lightspeed worden voortaan ook in Laposta opgeslagen. Selecteer een lijst waarin de aanmeldingen terecht moeten komen:

Heb je nog geen lijst? Ga dan naar je Laposta account en maak er eentje aan. (Een Laposta Lijst aanmaken) Log in bij Laposta en klik in de tab 'Relaties'.

Klik vervolgens rechts op 'Maak een nieuwe lijst'.

Wanneer je terugkeert op de installatiepagina van de koppeling kun je achter de keuzeknop op de verversknop drukken. We laden alle lijsten opnieuw in.

Standaard dienen nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen te worden bevestigd via een bevestigingsmail (opt-in). In sommige gevallen is dit niet wenselijk en wil je deze bevestiging overslaan of vanuit Laposta regelen. We hebben hiervoor een aparte stap ontwikkeld. Selecteer JA wanneer aanmeldingen zonder opt-in bevestiging direct naar Laposta wilt synchroniseren:

Je bent klaar om de koppeling te installeren. Vul je e-mailadres in en we zetten de koppeling voor je aan.

Succes met je Laposta Campagnes! Vragen? Stel ze gerust!