Installatiehandleiding CCV Shop Mailchimp koppeling

Maak in 3 stappen eenvoudig een koppeling tussen je CCV Shop en Mailchimp

Updated over a week ago

Deze handleiding laat je zien hoe je in enkele minuten een koppeling maakt tussen je CCV Shop webshop en Mailchimp.

Benodigdheden

--

Stap 1 - App installeren

Ga naar je beheeromgeving van CCV Shop en klik in het linker menu op App Store.

Zoek in het zoekvenster op 'Mailchimp':

en klik op de app:

Klik vervolgens op 'Installeren':

Start de installatie door op volgende te klikken:

--

Stap 2 - Mailchimp account verbinden

Wil je bestaande nieuwsbriefaanmeldingen eenmalig naar Mailchimp exporteren? Selecteer dan JA in deze stap:

LET OP
De koppeling kan alleen bestaande nieuwsbriefaanmeldingen uit de lijst 'Aangemeld via website' halen. Zorg er dus voor dat al je nieuwsbriefaanmeldingen in deze lijst staan. Ga hiervoor naar het linker menu: Mijn klanten > Mailingtool > Mailinglijsten.

Exporteren en importeren tussen nieuwsbrieflijsten in CCV Shop.
Wil je bestaande inschrijvingen uit een andere lijst in 'Aangemeld via website' kopiëren? Ga dan naar 'Wijzig' (pijltje achter de lijst) en klik in het volgende venster op 'Alles Exporteren'.

Sla het tekstbestand op je computer op en ga naar de lijst 'Aangemeld via website'. Klik hier weer op het pijltje 'Wijzig' en klik op de knop 'Importeren'. Selecteer het tekstbestand dat je zojuist hebt opgeslagen en je contacten zijn in de lijst geïmporteerd.

Verbind vervolgens je Mailchimp account

Klik op 'Verbind je Mailchimp account'. Er verschijn nu een venster waar je je Mailchimp gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Klik dan op 'Log in'.

Je Mailchimp account is nu verbonden. De e-mailadressen uit CCV Shop worden in Mailchimp in een lijst (Audience) opgeslagen. Je dient nu een mailinglijst te selecteren.

Heb je nog geen lijst (Audience)? Ga dan naar je Mailchimp account en maak er eentje aan.

Een Mailchimp Audience aanmaken
Open een nieuwe tab in je browser en log in bij MailChimp. Klik in de menubalk op 'Audience'.

Klik vervolgens rechts op 'Manage Audience' en 'View Audience' om tot slot op 'Create Audience' te klikken. Maak een Audience aan. Vul de gevens in en sla je audience op.

Lijst (Audience) verversen
Wanneer je terugkeer op de installatiepagina van de koppeling kun je achter de keuzeknop op de verversknop drukken. We laden alle lijsten opnieuw in. Selecteer de lijst waarin je al je CCV Shop contacten wenst te synchroniseren.

Stap 3 - Installatie afronden

Je bent klaar om de koppeling te installeren. Vul je e-mailadres in en we zetten de koppeling voor je aan.

Succes met je Mailchimp Campagnes! Vragen? Stel ze gerust!