Installatiehandleiding CCV Shop Exact Online koppeling

Dit artikel omschrijft de werking van de Exact Online koppeling en legt uit hoe je de koppeling kunt installeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave:

1. Inleiding

2. Functionaliteiten van de koppeling

3. Inrichting ExactOnline

4. Configuratie van de koppeling

5. De koppeling bewerken

6. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het koppelen van je CCV Shop facturatie naar je ExactOnline administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken.

2. Functionaliteiten van de koppeling

De koppeling plaatst klanten en factuurgegevens automatisch in ExactOnline. Verder zijn dit de functionaliteiten:

• Exporteer data van reeds bestaande bestellingen. Maak een keuze uit 'Begin dit boekjaar', 'Kies een kwartaal', 'Deze maand' of 'Alles'.

• Selecteer de order statussen waarvoor de orders gesynchroniseerd moeten worden. Bepaal zelf wanneer je order gesynchroniseerd worden.

• Geef aan of orders betaald moeten zijn om gesynchroniseerd te worden. Dus ook niet betaalde orders kunnen worden gesynchroniseerd.

• Selecteer de juiste ExactOnline administratie waarin geboekt moet worden.

• Selecteer hoe je orders in ExactOnline geboekt moeten worden: als verkooporder, verkoopboeking of verkoopfactuur.

• Koppel de juiste BTW grootboekrekeningen om de diverse BTW tarieven op te boeken.

• De resultatenrekening en BTW-aangifte worden meteen bijgewerkt.

• In ExactOnline wordt een nieuwe relatie automatisch aangemaakt.

• Bestelinformatie producten (productnaam, aantal, bedrag van de bestelregel en de btw) en verzendkosten worden overgenomen.

• Kortingen, zowel kortingscodes als webwinkelwagen kortingen worden meegenomen.

• Je bespaart tijd, werkt efficiënter en verhoogt je werkplezier.

3. Inrichting ExactOnline

Om de koppeling goed te laten werken is het verstandig om je ExactOnline instellingen goed na te lopen.

Verzendkosten Artikel
Maak in ExactOnline een artikel aan om verzendkosten op te kunnen boeken. Dit artikel kun je vervolgens selecteren tijdens het installeren van de koppeling.

Kosten Artikel
Maak in ExactOnline een artikel aan om kosten op te kunnen boeken. Dit artikel kun je vervolgens selecteren tijdens het installeren van de koppeling.

Kortingen Artikel
Maak in ExactOnline een artikel aan om kortingen op te kunnen boeken. Dit artikel kun je vervolgens selecteren tijdens het installeren van de koppeling.

4. Configuratie van de koppeling

Bekijk onderstaande video om te zien hoe de koppeling geïnstalleerd dient te worden. Bij vragen kun je ons via de chat rechtsonder een vraag stellen.
https://www.loom.com/share/69d607aa6a4d410aa7074598b07a3955

Vergeet niet aan het einde onderaan je e-mailadres in te vullen en de app te installeren.

Je wordt weer terug geleid naar je app store omgeving.

5. De koppeling wijzigen

Om de koppeling te wijzigen kun je gaan naar de App Store van je CCV Shop webshop. Ga in het linker menu naar het item 'App store' en zoek naar de ExactOnline app van Combidesk. Je wordt doorgeleid naar de app.