Zorg dat je een account hebt aangemaakt op Combidesk.com. Dit doe je eenvoudig door naar https://combidesk.com/login te gaan en te klikken op 'Geen account?'.

Koppeling configureren

Ga vervolgens op Combidesk naar de Teamleader koppelingen. Vanuit hier kun je Spotler selecteren om de koppeling te maken.

Nadat je Spotler hebt geselecteerd kom je in de zogeheten 'Combimaker'. Hier kun je de koppeling verder configureren.

Selecteer voor Teamleader de juiste 'Trigger'. Een trigger is een actie vanuit Teamleader die er in eerste instantie voor zorgt dat er iets specifieks gebeuren moet. Voor de Spotler koppeling selecteer je 'Contact toegevoegd of gewijzigd'.

Bij Spotler dient de actie 'Wijzig of voeg een nieuw contact toe' geselecteerd te worden.

Accounts verbinden

Teamleader koppelen

Verbind vervolgens je Teamleader account door op de knop 'Account verbinden' te klikken. Heb je nog geen Teamleader account? Klik dan op 'Nog geen account'.

Vul je Teamleader gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de oranje knop 'Test en sla op'. Je Teamleader account is verbonden.

Spotler koppelen

Hetzelfde doe je met je Spotler account. Klik in de combimaker op 'Account verbinden'. Voer in het eerste veld je consumer key in en in het tweede veld je consumer secret. Beide zijn te vinden in je Spotler account (https://login.mailplus.nl/web-login/login) onder Spotler instellingen - REST API. Is het REST API veld niet beschikbaar, neem dan contact op met je Spotler contactpersoon.

Wanneer je de key + secret hebt geplakt, klik dan op 'Test en sla op'. Je Spotler account is nu gekoppeld.

Velden mappen

Je kunt nu specifieke velden uit Teamleader 'mappen' op velden in Spotler. Dit geldt voor alle relevante naw-gegevens zoals Naam, Adres, E-mail, etc.

Campagnes triggeren

Het is mogelijk om Tags uit Teamleader te segmenteren in Spotler.

Tags worden vanuit de koppeling als profielveld (profileField1) gekoppeld aan Spotler. Gebruik hiervoor het veld 'Status' uit Teamleader.

Om vervolgens een campagne vanuit Spotler te triggeren dien je in Spotler een Doelgroep te maken en deze te verfijnen met 'Tags'. Deze doelgroep kan uiteindelijk geselecteerd worden bij een campagne.

Koppeling opslaan

Heb je alle velden gekoppeld? Sla dan de Teamleader Spotler koppeling op.