Installatiehandleiding Teamleader Spotler koppeling

In deze gebruikershandleiding laten we je zien hoe je Teamleader aan Spotler koppelt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zorg er allereerst voor dat je een account hebt aangemaakt op Combidesk.com. Dit doe je eenvoudig door naar https://combidesk.com/register te gaan en een account aan te maken.

Werking van de koppeling

De Teamleader Spotler koppeling synchroniseert near-realtime contact- en bedrijfsdata tussen beide pakketten. Teamleader contacten met het veld 'Toestemming marketing e-mails' aangevinkt krijgen in Spotler het veld 'Permissie' aangevinkt. Wordt in Spotler het veld 'Permissie' uitgevinkt, dan synchroniseert de koppeling deze status weer terug naar Teamleader.

De volgende Teamleader velden worden overgenomen:

Teamleader contacten:

• E-mailadres

• Voornaam

• Familienaam (Spotler: Achternaam)

• Straat

• Nr.

• Postcode

• Stad

• Gsm

• Telefoon

• Geslacht

• Geboortedatum

• Toestemming marketing e-mails (Spotler: permissie)

• Custom fields (Spotler: vrij veld)

Teamleader bedrijven:

• Bedrijfsnaam

• Functie (Spotler: profielveld 1)

• Decision maker J/N? (Spotler: profielveld 2)

Installatie van de koppeling

Ga vervolgens naar de Teamleader koppeling in de Teamleader Marketplace. Vanuit hier kun je onder de categorie 'E-mailmarketing' Spotler selecteren om de koppeling te maken.

Klik op 'Toevoegen'. Je wordt doorgestuurd naar Combidesk. Hier kun je de koppeling verder configureren.

Accounts verbinden

Teamleader koppelen

Klik op 'Installeren' en je komt op de pagina waar je verbinding kunt maken met je Teamleader account. Verbind je Teamleader account door op de knop 'Verbind je Teamleader account' te klikken. Heb je nog geen Teamleader account? Klik dan op 'Nog geen account'.

Geef je Teamleader gebruikersnaam en wachtwoord op en geeft Teamleader toegang:

Klik op 'Volgende stap'.

Klik vervolgens op 'Verbind je Spotler account':

Spotler koppelen

Hetzelfde doe je met je Spotler account. Klik op 'Account verbinden'. Voer in het eerste veld je consumer key in en in het tweede veld je consumer secret. Beide zijn te vinden in je Spotler account (https://login.mailplus.nl/web-login/login) onder Spotler instellingen - REST API. Is het REST API veld niet beschikbaar, neem dan contact op met je Spotler contactpersoon.

Wanneer je de key + secret hebt geplakt, klik dan op 'Test en sla op'. Je Spotler account is nu gekoppeld.

Koppeling configureren

Beantwoord de vragen in rode kaders om de app te installeren.

Exporteer bestaande contacten
Wil je bestaande contacten importeren? Selecteer JA en de koppeling zal eenmalig een export draaien van alle bestaande Teamleader contacten naar Spotler. Dit proces kan, afhankelijk van het aantal Teamleader contacten, ongeveer een half uur duren.

Permissie voor de nieuwsbrief
Hier selecteer je één permissie waarmee contacten toestemming verlenen voor het versturen van nieuwsbrieven. Zorg dat je in Spotler minimaal één permissieveld beschikbaar hebt ingesteld. Is dit veld niet ingeschakeld, neem dan even contact op met je Spotler contactpersoon.

Custom fields mapping
Met deze stap kun je Teamleader 'custom fields' koppelen aan Spotler vrije velden. De waarde uit het Teamleader custom field wordt overgenomen naar het gekoppelde Spotler vrije veld.

Koppeling opslaan

Heb je alle velden gekoppeld? Sla dan de Teamleader Spotler koppeling op door de koppeling te installeren. Geef hiervoor je e-mailadres in en klik op 'Installeer koppeling'.