Installatiehandleiding Teamleader Laposta koppeling

In deze handleiding lees je hoe de koppeling gelegd kan worden tussen Teamleader CRM en Laposta nieuwsbriefsoftware.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoud

• Benodigdheden

• Koppeling configureren

• FAQ

-

Benodigdheden

Koppeling configureren

Ga naar de Laposta koppeling in de Teamleader Marketplace.

Klik vervolgens op de groene knop 'TOEVOEGEN' en op het volgende scherm op de klop 'INSTALLEREN'.

-

Accounts verbinden

Teamleader koppelen

Verbind vervolgens je Teamleader account door op de knop VERBIND JE TEAMLEADER ACCOUNT te klikken. Heb je nog geen Teamleader account? Ga dan naar deze pagina.

Vul in het eerste veld je API groep in, in het tweede veld je API sleutel. Deze zijn te vinden in je Teamleader account onder Instellingen > API Instellingen (zie screenshot hieronder).

Heb je alle velden ingevuld, klik dan op de oranje knop TEST EN SLA OP.
Ga verder naar VOLGENDE STAP.

NieuwsbriefinschrijvingenVanuit Teamleader kan door middel van een custom field nieuwsbriefinschrijvingen worden bijgehouden. Dit doe je door in Teamleader te gaan naar Instellingen > Instellingen > Custom fields > + klikken voor contact veld.

Vervolgens maak je een contact veld aan en noemt deze 'Nieuwsbrief'. Het type is vervolgens JA/NEE.

In onderstaande stap vul je de custom field naam in, in dit geval 'Nieuwsbrief' en klik je op BEVESTIG.

Bestaande contacten exporteren?
Wil je bestaande contact naar Laposta exporteren? Dat kan op meerdere manieren:

• Door het custom field veld leeg te laten. We zullen dan alle contacten uit Teamleader voor je overhevelen

• Indien je het custom field veld in Teamleader hebt aangemaakt. alle contacten handmatig te voorzien van een custom field JA alvorens je deze volgende stap doorloopt.

Laposta koppelen

Hetzelfde doe je met je Laposta account. Klik in de koppeling op VERBIND JE LAPOSTA ACCOUNT. Nog geen Laposta account? Maak er dan hier een aan.

Hier dien je alleen je Laposta API key in te vullen. Je vind je Laposta API key onder Toegang & Abonnement > Koppelingen > API-sleutel.

Wanneer je de key + secret hebt geplakt, klik dan op TEST EN SLA OP. Je Laposta account is nu gekoppeld.

Selecteer je lijst
Maak een lijst aan in Laposta waar we de contacten naartoe kunnen sturen. Heb je al een lijst, selecteer deze dan in de dropdown. Heb je een nieuwe lijst aangemaakt, klik dan op de refresh knop om de dropdown te verversen.

Koppeling opslaan

Heb je alles goed gekoppeld? Sla dan de Teamleader Laposta koppeling op.

-

FAQ

Neem gerust contact op via support@combidesk.com of stuur ons rechtsonder een chatbericht.