Installatiehandleiding CCV Shop Verlaten Winkelwagen app

In dit artikel lees je over de werking en je hoe je de app Verlaten Winkelwagen kun aanpassen.

Updated over a week ago

Inhoud

• Verlaten Winkelwagen app installeren

• Verlaten Winkelwagen app aanpassen

• Statistieken bekijken

• FAQ

-

Verlaten Winkelwagen app installeren

Om de app te kunnen installeren dien je eerst in te loggen in je CCV Shop beheeromgeving. Ga vervolgens naar de App Store in het linker menu.

Zoek naar Verlaten in het zoekvenster van de app store. Klik vervolgens op enter of op het vergootglas.

Ga naar de app en klik op INSTALLEREN.

Doorloop alle stappen tijdens het installeren van de app:

De volgende items dienen te worden ingesteld:

• Aantal uur na bezoek dat de e-mail verzonden moet worden.

• Afzender e-mail adres

• Afzender naam

• Het onderwerp van de e-mail

• De e-mailtemplate (pas deze naar eigen smaak aan)

• Prijzen inclusief of exclusief BTW

Heb je alle vragen beantwoord? Klik dan op INSTALLEER KOPPELING.

-

Verlaten Winkelwagen app aanpassen

Om de app te kunnen wijzigen dien je eerst in te loggen in je CCV Shop beheeromgeving.

Ga naar de App Store in het linker menu.

Zoek naar Verlaten in het zoekvenster van de app store. Klik vervolgens op enter of op het vergootglas.

Ga naar de app.

Bewerken

Je gaat nu naar een nieuw tabblad. De volgende items kunnen hier veranderd worden:

• Aantal uur na bezoek dat de e-mail verzonden moet worden.

• Afzender e-mail adres

• Afzender naam

• Het onderwerp van de e-mail

• De e-mailtemplate

• Prijzen inclusief of exclusief BTW

-

Hoe bekijk ik mijn statistieken?

Stap 1)
Log in op Combidesk.com (je hebt tijdens de installatie van de app een toegang per e-mail ontvangen)

Stap 2)
Klik op je Verlaten Winkelwagen statistieken (linksonder op de koppeling)
Let op: het kan enkele dagen duren voordat je de eerste statistieken ziet.

Stap 3)
Bekijk je statistieken. Je ziet onderscheid in anonieme en bekende bezoekers en we tonen uiteraard de bestelde verlaten winkelwagens.

Klik vervolgens op het vergrootglas om de e-mail aan je klant te bekijken. Hier zie je onder andere welke producten in het winkelwagentje zaten.

-

FAQ

Hoe plaats is een afbeelding in mijn e-mail template?

Om een afbeelding te kunnen plaatsen dien je ervoor te zorgen dat deze afbeelding publiekelijk op het internet beschikbaar is.
Wil je bijvoorbeeld je logo van je bedrijf onderaan de e-mail plaatsen dan kun je het logo op je webshop gebruiken. Volg deze stappen:

1. Ga naar de instellingen van de app in de Lightspeed app store

2. Ga naar de e-mail template instellingen:

3. Ga naar de positie waar je de afbeelding wilt hebben en klik op het afbeelding-icoontje:

4. Je dient nu de URL van je logo (of andere afbeelding) in het venster te plakken:

Om de URL van een logo of afbeelding te kopiëren klik je met je rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer je Adres van afbeelding kopiëren.

Al het goed is wordt de afbeelding automatisch in je e-mail template geplaatst.

Kan ik de conversie van de winkelwagen meten met Google Analytics?

Ja, we hebben standaard een aantal UTM parameters achter de link geplaatst. Gebruik deze parameters om in Google Analytics de resultaten van de verlaten winkelwagen campagne te meten.

Parameters:
&utm_source=ccvshop-abandonedcart-app&utm_medium=e-mail&utm_campaign=abandonedcart

Meer informatie over UTM en Google Analytics lees je hier.

De link in de e-mail naar de bezoeker blijft 90 dagen actief.