Lightspeed
Installatiehandleiding Lightspeed Verlaten Winkelwagen koppeling
Installatiehandleiding Lightspeed Verlaten Winkelwagen koppeling

In dit artikel lees over de werking en je hoe je de app Abandoned Cart Recovery (Verlaten Winkelwagen) kun installeren en aanpassen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoud

• Abandoned Cart Recovery app installeren

• App aanpassen

• Statistieken bekijken

• FAQ

• Uitgangspunten

Abandoned Cart Recovery app installeren

Installeer de Lightspeed app Abandoned Cart Recovery hier. Je komt nu in de Lightspeed app store. Klik rechtsboven op 'App installeren':

Vul je Lightspeed shop inloggegevens in en klik op 'Volgende' en 'Accepteren'. Je wordt doorgeleid naar een scherm met verschillende instellingen:

Verschillende configuratie instellingen

Hieronder hebben we alle instellingen opgesomd. Mocht er iets onduidelijk zijn, start dan rechtsonder een chatgesprek met ons. We reageren vaak op werkdagen binnen het uur.

Verstuur een e-mail naar de klant na .. uur

Na hoeveel uur inactiviteit in je webwinkel moet er een e-mail worden gestuurd naar de klant? De ervaring leert dat je hier relatief weinig tijd tussen laat zitten, dus 15 minuten / 1 uur. Experimenteer gerust met de tijdsintervallen.

Verstuur nogmaals .. uur na verlaten van de winkelwagen

Als de vorige e-mail niet tot een bestelling leidde, kun je ervoor kiezen de e-mail nogmaals te versturen. Zorg ervoor dat dit aantal uren hoger is dan de eerste mail.

Verstuur nogmaals .. uur na verlaten van de winkelwagen

Als de eerste herinnering ook geen effect had, kun je nogmaals een herinnering sturen. Zorg ervoor dat dit aantal uren hoger is dan de eerste herinnering.

Afzender e-mail adres

Vul het e-mailadre van de afzender in, vaak je eigen shop e-mailadres.

Afzender naam

Gebruik iets wat de ontvanger eenvoudig kan herkennen, zoals de naam van de webshop of het bedrijf.

GDPR/AVG

Moeten alleen e-mails verstuurd worden naar klanten die hiervoor toestemming hebben gegeven? JA/NEE

E-mail templates

Per taal kun je de e-mail templates aanpassen. Let op dat je...
{{cart}}

{{link}}Bekijk hier de inhoud van de winkelwagen{{/link}}

...niet wijzigt.

Voorbeeld template:

Moeten prijzen inclusief btw getoond worden?

JA/NEE

Wil je een kopie ontvangen van de verlaten winkelwagen e-mails die we versturen?

JA/NEE

Eigen parameters toevoegen aan de link naar de verlaten winkelwagen?

We hebben standaard een aantal UTM parameters achter de link geplaatst. Gebruik deze parameters om in Google Analytics de resultaten van de verlaten winkelwagen campagne te meten. Je kunt ook je eigen parameters gebruiken. Dit is in de koppeling in te stellen.

Parameters:
&utm_source=lightspeed-abandonedcart-app&utm_medium=e-mail&utm_campaign=abandonedcart

Meer informatie over UTM en Google Analytics lees je hier.

E-mail onderwerpen

1e mail:

Het onderwerp van de e-mail die naar de klant wordt verstuurd. Mits gevuld, vervangen we {{firstname}} door de voornaam van de klant en {{fullname}} door de volledige naam. Voer voor minimaal één taal het onderwerp in.

2e mail:

Het onderwerp van de e-mail voor de eerste herinnering die naar de klant wordt verstuurd. Mits gevuld, vervangen we {{firstname}} door de voornaam van de klant en {{fullname}} door de volledige naam. Voer voor minimaal één taal het onderwerp in.

3e mail:

Het onderwerp van de e-mail voor de tweede herinnering die naar de klant wordt verstuurd. Mits gevuld, vervangen we {{firstname}} door de voornaam van de klant en {{fullname}} door de volledige naam. Voer voor minimaal één taal het onderwerp in.

Tot slot:

Klik op Installeer koppeling

-

Abandoned Cart Recovery aanpassen

Om de app te kunnen wijzigen dien je eerst in te loggen in je Lightspeed beheeromgeving.

Ga naar de App Store in het linker menu.

Zoek naar Verlaten of Abanoned in het zoekvenster van de app store. Klik verdere op de app Abandoned Cart Recovery.

Klik linksboven onder het app icoontje op Geïnstalleerd. Ga naar de app.

Bewerken

Je gaat nu naar een nieuw tabblad. De volgende items kunnen hier veranderd worden:

• Aantal uur na bezoek dat de e-mail verzonden moet worden.

• Afzender e-mail adres

• Afzender naam

• Het onderwerp van de e-mail

• De e-mailtemplate

• Prijzen inclusief of exclusief BTW

• UTM tags