Installatiehandleiding Simplicate SnelStart koppeling

Met onze Simplicate SnelStart koppeling automatiseer je snel je boekhouding. Al onze koppelingen zijn eenvoudig te installeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

1. Hoe activeer je de koppeling via Simplicate

Door op onderstaande knop te klikken leggen we je uit hoe je de koppeling kunt activeren via Simplicate boekhoudkoppelingen overzicht.

(Let op! Als je meerdere bedrijfsentiteiten wilt gebruiken, leggen we je dat hier uit.)

2. Simplicate inrichten

Om goed met Simplicate te kunnen verbinden is het nodig dat je ervoor zorgt dat het pakket op de juiste wijze is ingericht. Dit alles doe je alvorens je start met koppelen. In onderstaande link verwijzen we je naar onze Simplicate collectie waarin we je begeleiden met de juiste artikelen.

3. Snelstart inrichten

Om goed met SnelStart te kunnen verbinden is het nodig dat je ervoor zorgt dat het pakket op de juiste wijze is ingericht. Dit alles doe je alvorens je start met koppelen. In onderstaande link verwijzen we je naar onze SnelStart collectie waarin we je begeleiden met de juiste artikelen.

4. Configuratie van de koppeling

Om de koppeling goed te laten werken dient deze juist geconfigureerd te worden. In onderstaande alinea doorlopen we achtereenvolgens alle stappen van de koppeling. Voordat je start met de installatie, is het aan te raden eerst even deze stappen rustig door te nemen.

Stel deze Simplicate stappen in:

• Selecteer bedrijfsprofiel?

• Selecteer het bedrijfsprofiel waar op gefilterd moet worden.

• Contact synchronisatie.

• Moeten alle contacten overgeheveld worden?

• Exporteer facturen.

• Wil je bestaande facturen overhevelen? Kies dan hier vanaf wanneer je dat wilt.

• Groeperen orderregels.

• Dienen orderregels gegroepeerd te worden per btw code en grootboek rekening?

• Gebruik boekingsdatum.

• Moet de boekingsdatum die bij het exporteren vanuit Simplicate is ingevoerd

gebruikt worden als factuurdatum?

Stel deze SnelStart stappen in:

• Btw hoog grootboekrekening.

• Selecteer de grootboekrekening om btw hoog omzet op te boeken

• Btw laag grootboekrekening.

• Selecteer de grootboekrekening om btw laag omzet op te boeken

• Btw overig grootboekrekening.

• Selecteer de grootboekrekening om btw overig op te boeken

• SnelStart btw configuratie.

• Koppel hier de btw categorieën van Simplicate aan SnelStart. Let op! Gebruik SnelStart btw-code 'Geen' voor tarieven met percentage 0% (zoals bijv. tarieven buiten Nederland).

• Controle op e-mail adres uitschakelen?

• Als je een debiteur hebt waarvan meerdere mensen met het zelfde e-mailadres mailen of contactpersonen zijn, raden wij aan om deze keuze op 'ja' te selecteren.

Antwoord 'Ja': Als je meerdere klanten met het zelfde e-mailadres hebt maakt de koppeling hier geen nieuwe relatie/klant nummers voor aan in het boekhoudpakket.

Antwoord 'Nee': Als je diverse klanten hebt, tenzij je voor nu alsnog altijd nieuwe relatie/klant nummers wilt laten aanmaken.

Moeten we het zoeken van een bestaande debiteur m.b.v. e-mailadres uitschakelen (Kies 'ja' als je meerdere klanten met hetzelfde e-mail adres hebt)?

5. Het Combidesk klanten dashboard

Hoe werkt het dashboard?

Heb je een nieuw Combidesk account aangemaakt of een koppeling geïnstalleerd, dan ontvang je een e-mail met toegang tot je Combidesk account. Als je vervolgens inlogt op combidesk.com kom je op het dashboard. Dit is de plaats waar je koppeling te vinden is. Vanuit hier kun je eenvoudig de instellingen van je koppeling en je account aanpassen, de logs van de koppeling (geschiedenis) bekijken en heb je toegang tot support.

Wat kan je inzien via je account bij Combidesk?

Vanuit je Combidesk dashboard heb je ook toegang tot je accountinstellingen, verbonden accounts, facturatie en support.

6. Wat kan je van Combidesk verwachten?

We begrijpen dat je druk bent of misschien geen ervaring hebt met software. Daarom staat ons gespecialiseerde team altijd voor je klaar om je te helpen. Maak gebruik van onze installatiepakketten om zelf nóg meer tijd over te houden.

Installatieafspraak

Kom je tijd te kort of wil je dat wij de installatie volledig uit handen nemen, maak dan gebruik van onze implementatiehulp op afstand. Wij ontzorgen je meteen en leveren een goed werkende koppeling op. Voor de meeste koppelingen kost installatiehulp een vast bedrag van € 95, sommigen € 195. Besluit je na de proefperiode niet met de koppeling verder te gaan dan brengen we geen kosten in rekening. Maak hieronder een installatie afspraak en plan hem direct in.

Uitleg service level (SLA) abonnementen (Basis, Pro, Premium)

Om je goed te kunnen helpen bij het gebruik van onze koppeling, bieden we drie service levels aan: basis, pro en premium. Je kunt het service level altijd wijzigen in je koppeling. De prijs wordt voor de eerstvolgende betaalperiode aangepast.

7. FAQ (Frequently asked questions / veelgestelde vragen)

Veelgestelde vragen per platform