MoneyBird (v2) - Twinfield koppeling

1. Inleiding
  2. Functionaliteiten van de koppeling
  3. Inrichting MoneyBird (v2)
  4. Inrichting Twinfield
  5. Configuratie van de koppeling
  6. De koppeling wijzigen
  7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om u te helpen bij het koppelen van uw MoneyBird (v2) administratie naar uw Twinfield administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken voor u en uw relaties.

-

2. Functionaliteiten van de koppeling

Verkoopfacturen vanuit MoneyBird worden overgeheveld als verkoopboekingen in Twinfield. U bepaalt zelf of u alleen verzonden facturen of alle facturen periodiek overgeheveld wilt hebben. Wij synchroniseren iedere 30 minuten dus u bent altijd bij met uw verkoopboekingen in Twinfield.

-

3. Inrichting MoneyBird

• Klantnummers MoneyBird moeten overeenkomen met debiteur nummers in Twinfield. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit MoneyBird nieuwe debiteuren in Twinfield aangemaakt.
  • Als u gebruik wilt maken van specifieke grootboekrekeningen, kunt u deze instellen in MoneyBird. In MoneyBird kan aan een categorie een code (grootboekrekening) worden toegevoegd. Bij het configureren van de koppeling kunt u aangeven of deze codes gebruikt moeten worden.
  • LET OP: deze grootboekrekeningen dienen ook in Twinfield beschikbaar te zijn.

• Voor accountants: zorg dat u in het MoneyBird account van uw relatie bent toegevoegd als ‘Eigenaar’.

-

4. Inrichting Twinfield

• Het masker voor debiteurnummers in Twinfield moet dusdanig ingesteld zijn dat de MoneyBird klantnummers passen. Wijzig dit dan ook naar een *. Dit kan bij ‘Administratie-instellingen - Dimensie-typen ’ aangepast worden (zie onderstaande afbeeldingen).

Ga naar Administratie-instellingen > Dimensie-typen

Klik op 'Debiteuren'

Verander het formaat naar een *

• Zorg dat de MoneyBird klantnummers niet in de range voor Twinfield crediteurnummers gaan vallen. Doe dit door een hoofdletter C ervoor te plaatsen.

Ga naar Dimensietypen Crediteuren

Plaat de letter C vooraan in het formaat

-

5. Configuratie van de koppeling

Stap 1
Ga naar combidesk.com en maak een account aan. Klik hiervoor linksonder op GEEN ACCOUNT?

Je wordt nu doorgeleid naar de registratiepagina. Vul je e-mailadres in en bedenk een veilig wachtwoord. Klik op registreren.

Je ontvangt een e-mail met daarin een activatie link. Ga naar je inbox en klik op deze link.

Klik hier om naar de koppeling te gaan. Of zoek op Combidesk.com naar Moneybird

Stap 2
Klik op de koppeling met Twinfield

en klik vervolgens op INSTALLEREN

Stap 3
Selecteer MoneyBird Nieuw als VAN app en Twinfield als NAAR app

Stap 4
selecteer je triggers

Selecteer bij de MoneyBird Nieuw trigger ‘Nieuwe factuur aangemaakt en bij de                       Twinfield trigger ‘Maak een verkoopboeking aan’

Stap 5: verbind je MoneyBird Nieuw account

Klik op de oranje knop ‘Vraag goedkeuring aan MoneyBird Nieuw’.

Selecteer de juiste administratie en klik op ‘Toestaan’.

Stap 6: verbind je Twinfield account

Klik op de oranje knop ‘Vraag goedkeuring aan Twinfield

Vul vervolgens uw Twinfield gebruikersnaam, wachtwoord en de omgeving in.

Stap 7: configureer MoneyBird

Exporteer facturen: selecteer hier of u bestaande facturen wenst over te hevelen naar Twinfield. Indien u dit wenst, bepaal vanaf wanneer u dit wilt.

Kies factuurstatus: selecteer hier of u alle facturen wenst over te nemen of alleen facturen met een bepaalde status.

Stap 8: configureer Twinfield

Stap 9: opslaan

Sla de koppeling op. U wordt vervolgens teruggeleid naar het Dashboard.

6. De koppeling wijzigen

• Wilt u wijzigingen aanbrengen in de koppeling dan kunt u op het dashboard de koppeling bewerken door rechts op ‘Opties’ en dan ‘Bewerk’ te klikken.

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke BTW tarieven zijn gekoppeld?

De standaard BTW mapping bestaat uit de volgende codes:
new TwinfieldVATMapping("8000", "VH", "21% BTW"),
new TwinfieldVATMapping("8010", "VL", "6% BTW"),
new TwinfieldVATMapping("8020", "VN", "0% BTW"),
new TwinfieldVATMapping("8030", "ICP", "Dienst binnen EU"),
new TwinfieldVATMapping("8030", "ICP", "Product binnen EU"),
new TwinfieldVATMapping("8040", "EBU", "Product buiten EU"),
new TwinfieldVATMapping("8050", "VN", "BTW verlegd")

Kunnen BTW tarieven worden aangepast?

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met Combidesk via support@combidesk.com

Wat betekent de foutmelding: The date must not be null ?

Vermoedelijk heb je er voor gekozen om 'ALLE FACTUREN' over te hevelen. Dit betekent dat je ook Concept Facturen vanuit Moneybird synchroniseert naar Twinfield. Conceptfacturen bezitten in Moneybird nog geen datum en worden om die reden geweigerd in Twinfield. Oplossing: zet de instelling 'Kies de factuurstatus' terug op Alleen verzonden facturen.