MoneyBird - ExactOnline koppeling

1. Inleiding
  2. Functionaliteiten van de koppeling
  3. Inrichting MoneyBird
  4. Inrichting ExactOnline
  5. Configuratie van de koppeling
  6. De koppeling wijzigen
  7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om u te helpen bij het koppelen van uw MoneyBird  administratie naar uw ExactOnline administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken voor u en uw relaties.

2. Functionaliteiten van de koppeling

Facturen vanuit MoneyBird worden overgeheveld als verkoopboekingen in ExactOnline. U bepaalt zelf of u alleen verzonden facturen of alle facturen periodiek overgeheveld wilt hebben. Wij synchroniseren iedere 15 minuten dus u bent altijd bij met uw verkoopboekingen in ExactOnline.

3. Inrichting MoneyBird

• Klantnummers MoneyBird moeten overeenkomen met debiteur nummers in ExactOnline. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit MoneyBird nieuwe debiteuren in ExactOnline aangemaakt.

LET OP: klantnummers moeten numeriek zijn (dus geen letters in het klantnummer)

• Als u gebruik wilt maken van specifieke grootboekrekeningen, kunt u deze instellen in MoneyBird. In MoneyBird kan aan een categorie een code (grootboekrekening) worden toegevoegd. Bij het configureren van de koppeling kunt u aangeven of deze codes gebruikt moeten worden. LET OP: deze grootboekrekeningen dienen ook in ExactOnline beschikbaar te zijn.

• Voor accountants: zorg dat u in het MoneyBird account van uw relatie bent toegevoegd als ‘Eigenaar’.

4. Inrichting ExactOnline

Klantnummers MoneyBird moeten overeenkomen met debiteur nummers in ExactOnline. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit MoneyBird nieuwe debiteuren in ExactOnline aangemaakt.

LET OP:

Zorg dat de MoneyBird klantnummers niet in de range liggen van ExactOnline crediteurnummers.

5. Configuratie van de koppeling

Stap 1: Ga naar Combidesk.com en maak een account aan. Klik hier om direct naar de website te gaan.

Stap 2: Klik rechts onderaan de pagina op de blauwe + knop

Stap 3: Selecteer MoneyBird als VAN app en ExactOnline als NAAR app

Stap 4: selecteer je triggers

Selecteer bij de MoneyBird trigger ‘Nieuwe factuur aangemaakt en bij de                       ExactOnline trigger ‘Maak een verkoopboeking aan’

Stap 5: verbind je MoneyBird account

Klik op de oranje knop ‘Vraag goedkeuring aan MoneyBird’.

Selecteer de juiste administratie en klik op ‘Toestaan’.

Stap 6: verbind je ExactOnline account

Type ‘nl’ op de streep en klik op de oranje knop ‘Vraag goedkeuring aan ExactOnline’.

Klik vervolgens op de blauwe knop ‘Toestaan’.

Stap 7: configureer MoneyBird

Kies factuurstatus: selecteer hier of u alle facturen wenst over te nemen of alleen facturen met een bepaalde status.

Exporteer facturen: selecteer hier of u bestaande facturen wenst over te hevelen naar ExactOnline. Indien u dit wenst, bepaal vanaf wanneer u dit wilt.

Stap 8: configureer ExactOnline

Stap 9: opslaan

Sla de koppeling op en maak een account aan. U wordt vervolgens teruggeleid naar het Dashboard.

6. De koppeling wijzigen

• Wilt u wijzigingen aanbrengen in de koppeling dan kunt u op het dashboard de koppeling bewerken door rechtsonder op de 3 puntjes te klikken. Klik vervolgens op het potloodje om te bewerken.

7.Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Kunnen BTW tarieven worden aangepast?  Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met Combidesk via support@combidesk.com
  2. Welke grootboekrekeningen worden gekoppeld? Standaard worden de volgende grootboekrekeningen gemapt: