• Zendesk Chat Installatiehandleiding
  • FAQ (Tips & Tricks)

-

Zendesk Chat Installatiehandleiding

Stap 1a) Zendesk Chat account aanmaken

Ga naar Zendesk Chat en maak een account aan:

Het is goed om te weten dat Zendesk Chat enige tijd geleden nog Zopim heette. Het domein Zopim bestaat nog en wordt nog steeds gebruikt als live omgeving.

Stap 1b) Maak een Lightspeed account aan

Nog geen Lightspeed account? Maak hier een Lightspeed account aan.

-

Stap 2) Installeer de app vanuit de Lichtspeed app store

Ga in je Lightspeed beheeromgeving in het linker menu naar 'App' en zoek vervolgens op 'Zendesk Chat'.

Klik vervolgens op de banner:

Klik tot slot op 'Install App':

Klik op het volgende scherm op 'Next' en dan op 'Grand access':

Stap 2 - Verbind je Zendesk Chat account

Klik op de oranje knop 'Verbind je Zendesk Chat account':

Er opent een popup. Vul hier je Zendesk Chat login gegevens in.
(Nog geen Zendesk Chat account? Maak hier een account aan. Je ontvangt van Zendesk Chat een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken).

Klik op 'Test en sla op'.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om de Chat widget wel/niet op mobiele apparaten te tonen. Zendesk Chat werkt prima op mobiele apparaten, maar je kunt het uitzetten.

--

Stap 3 - Koppeling installeren

Klik tot slot op ‘Installeer koppeling’.

--

Hoe de Zendesk Chat App te gebruiken

Om te chatten met je klanten moet je naar je Zendesk Chat dashboard gaan. Gebruik deze link om daar te komen. Je kunt ook op de app klikken in je Lightspeed dashboard. We leiden je naar de app-configuratiepagina. In de linkerbovenhoek heb je toegang tot je Zendesk Chat-account via de 'GA NAAR JE ZENDESK CHAT ACCOUNT' knop.

Bewerk je chat widget

Ga naar je Zendesk Chat dashboard en klik in het linker menu op 'Widget'.

Hier kun je de widget vormgeving en andere setting aanpassen. LET OP: je hoeft geen code te plakken in je Lightspeed thema.

Download Zendesk Chat voor je mobiele telefoon of tablet

Zendesk Chat voor Android. Bezoek  deze informatiepagina of download direct vanuit de Google Play Store
Zendesk Chat voor iOS. Download direct vanuit de Apple App Store.

Zendesk Support

-

FAQ

Wat zijn de kosten van Zendesk Chat?

• Zendesk heeft een freemium model (LITE). Je kunt LITE gratis gebruiken, maar let op: de koppeling tussen Lightspeed en Zendesk Chat is niet gratis, we hebben deze naadloze integratie voor jou gebouwd en we rekenen hiervoor €4,95 per maand. Bekijk alle Zendesk Chat prijzen hier.