Connector downloaden/installeren

Installeer de MailPlus connector via de App Store van Lightspeed eCom:

https://www.lightspeedhq.nl/ecommerce/store/apps/mailplus-connector/

Heb je nog geen MailPlus account? Maak deze dan hier aan.

Installatievideo:

Connector geschikt voor

De connector is geschikt voor zowel MailPlus eCom Business als MailPlus eCom Enterprise. De connector werkt out-of-the-box voor alle standaard ingerichte MailPlus eCom-accounts vanaf 1 januari 2016. Heeft u een account van vóór 1 januari 2016, dan dient er een extra database-veld ‘lightspeedSubscriptionId’ te worden toegevoegd aan uw account. Neem hiervoor contact op met uw MailPlus-partner.

De connector ondersteunt de volgende 4 standaard campagnes van MailPlus eCom:

1. Welkomstcampagne
  2. Verlaten-winkelwagen-campagne
  3. Verjaardagscampagne
  4. Win-back campagne

Twee campagnes worden vanuit de webwinkel getriggerd op basis van een gebeurtenis. Dat is de welkomstcampagne (na een nieuwsbriefaanmelding) en de verlaten-winkelwagen-campagne (4 uur nadat een winkelwagen is aangemaakt zonder dat dit heeft geleid tot een bestelling). Deze campagnes worden automatisch gekoppeld bij de installatie van de connector op basis van de standaard namen in MailPlus eCom. Dit betekent dat de namen van deze campagnes niet mogen worden aangepast in MailPlus!

Of klanten zich wel of niet hebben aangemeld voor het ontvangen van de nieuwsbrief wordt opgeslagen in het standaard permissieveld ‘Nieuwsbrief’. Dit veld wordt bij installatie van de connector automatisch gekoppeld op basis van de permissienaam ‘Nieuwsbrief’. Dit mag dus niet worden aangepast in MailPlus!

Nadat de connector is geactiveerd zal deze in batches een volledige synchronisatie starten. Afhankelijk van de grootte van uw webwinkel (het aantal contacten, producten en/of orders) kan de volledige synchronisatie één of meerdere dagen duren. Dit proces loopt op de achtergrond door. U kunt uw browser dus gewoon afsluiten.

Als alles is gesynchroniseerd, dan ontvangt de klant een notificatie per e-mail vanuit de connector. De eerste nieuwsbrief kan nu verstuurd worden. De automatische campagnes worden pas getriggerd, zodra deze zijn geactiveerd in MailPlus.

De conversie die plaatsvindt in de webwinkel naar aanleiding van een klik vanuit een e-mail wordt niet door de connector doorgestuurd naar MailPlus eCom om de rapportage van een mailing te verrijken. Indien gewenst, kunt u wel een dashboard inrichten binnen Google Analytics.

FAQ

Kunnen er extra contact- en/of producteigenschappen worden gesynchroniseerd?

• Nee, er kunnen geen extra contact- en/of producteigenschappen worden gesynchroniseerd. De standaard contact- en producteigenschappen van uw webwinkel worden automatisch gekoppeld met de corresponderende standaard velden van MailPlus eCom. Wat betreft de unieke productkenmerken worden alléén de GTIN-code (EAN) en de SKU-code gesynchroniseerd. De ‘Productcode’ dus niet. Indien mogelijk, kunt u ervoor kiezen om de productcode voortaan in het SKU-veld op te slaan, zodat het voortaan wel wordt gesynchroniseerd.

Wat is de afmeting van de gesynchroniseerde productafbeeldingen?

• Productafbeeldingen worden automatisch in twee verschillende formaten gesynchroniseerd: 145 x 145 px én 185 x 185 px. De productblokken van uw e-mail template(s) in MailPlus dienen rekening te houden met deze formaten.

Kan de connector omgaan met multi-store webwinkels?

• Ja, de connector biedt ondersteuning voor multi-store webwinkels. Lightspeed eCom is geschikt om meerdere webwinkels vanuit één omgeving te beheren. Per webwinkel wordt een connectie gemaakt met een MailPlus-account. Afhankelijk van de situatie kunt u ervoor kiezen om één of meerdere MailPlus-accounts te koppelen. In het algemeen wordt meertaligheid meestal binnen één MailPlus-account opgelost. Bestaat uw Lightspeed-omgeving uit meerdere webwinkels, omdat u verschillende brands heeft, dan adviseren wij om per brand een apart MailPlus-account af te nemen, zodat er per brand (webwinkel) een aparte connectie gemaakt kan worden naar het juiste MailPlus-account. Als de connector eenmaal operationeel is en er wordt een extra taal aan uw webwinkel(s) toegevoegd, dan dient de connector opnieuw geïnstalleerd te worden (eerst verwijderen, dan direct weer installeren) om ervoor te zorgen dat de nieuwe taal ook in MailPlus wordt doorgevoerd.

Worden contactgegevens in twee richtingen gesynchroniseerd?

• Ja, contactgegevens worden zowel vanuit Lightspeed naar MailPlus gesynchroniseerd als andersom. Contactgegevens kunnen in MailPlus wijzigen, doordat klanten een profielwijzigformulier invullen op een webpagina. Als u niet wilt dat bepaalde contactgegevens wijzigen in uw webwinkel door wijzigingen in MailPlus, dan dient u deze velden niet aan te bieden op een profielwijzigformulier. Een goed voorbeeld hiervan is het e-mailadres. Het is niet verstandig dat dit vanuit MailPlus kan worden gewijzigd, aangezien klanten hun e-mailadres als gebruikersnaam gebruiken bij het inloggen. Hetzelfde geldt voor adresgegevens, omdat deze zijn gekoppeld aan het factuuradres in Lightspeed eCom!