Abandoned Cart Recovery app aanpassen

• Lightspeed Versie 1.0
  • Lightspeed Versie 2.0

Statistieken bekijken

FAQ

Uitgangspunten

We gaan ervan uit dat je de Lightspeed app Abandoned Cart Recovery hebt geïnstalleerd.

-

Abandoned Cart Recovery aanpassen

Om de app te kunnen wijzigen dien je eerst in te loggen in je Lightspeed beheeromgeving.

Oude beheeromgeving (V1)

Ga naar de App Store in het linker menu.

Zoek naar Verlaten of Abanoned in het zoekvenster van de app store. Klik verdere op de app Abandoned Cart Recovery.

Klik linksboven onder het app icoontje op Geïnstalleerd. Ga naar de app.

Nieuwe beheeromgeving (V2)

Ga naar de App Store in het linker menu.

Zoek naar Verlaten of Abanoned in het zoekvenster van de app store. Klik verdere op de app Abandoned Cart Recovery.

Klik linksboven onder het app icoontje op Geïnstalleerd. Ga naar de app.

Bewerken

Je gaat nu naar een nieuw tabblad. De volgende items kunnen hier veranderd worden:

• Aantal uur na bezoek dat de e-mail verzonden moet worden.
  • Afzender e-mail adres
  • Afzender naam
  • Het onderwerp van de e-mail
  • De e-mailtemplate
  • Prijzen inclusief of exclusief BTW

-

Hoe bekijk ik mijn statistieken?

Stap 1)
Login in op Combidesk.com (je hebt tijdens de installatie van de app een toegang per e-mail ontvangen)

Stap 2)
Klik op je Verlaten Winkelwagen statistieken (linksonder op de koppeling)
Let op: het kan enkele dagen duren voordat je de eerste statistieken ziet.

Stap 3)
Bekijk je statistieken. Je ziet onderscheid in anonieme en bekende bezoekers en we tonen uiteraard de bestelde verlaten winkelwagens.

Klik vervolgens op het vergrootglas om de e-mail aan je klant te bekijken. Hier zie je onder andere welke producten in het winkelwagentje zaten.

-

FAQ

Hoe plaats is een afbeelding in mijn e-mail template?

Om een afbeelding te kunnen plaatsen dien je ervoor te zorgen dat deze afbeelding publiekelijk op het internet beschikbaar is.
Wil je bijvoorbeeld je logo van je bedrijf onderaan de e-mail plaatsen dan kun je het logo op je webshop gebruiken. Volg deze stappen:

1. Ga naar de instellingen van de app in de Lightspeed app store
  2. Ga naar de e-mail template instellingen:

3. Ga naar de positie waar je de afbeelding wilt hebben en klik op het afbeelding-icoontje:

4. Je dient nu de URL van je logo (of andere afbeelding) in het venster te plakken:

Om de URL van een logo of afbeelding te kopiëren klik je met je rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer je Adres van afbeelding kopiëren.

Al het goed is wordt de afbeelding automatisch in je e-mail template geplaatst.