• Werking van de koppeling
  • Benodigdheden
  • Koppeling configureren
  • FAQ

-

Benodigdheden

Zorg er allereerst voor dat je een account hebt aangemaakt op Combidesk.com. Dit doe je eenvoudig door naar https://combidesk.com/login te gaan en te klikken op 'Geen account?'.

Hoe werkt de koppeling

Met de connector worden contactgegevens tussen PerfectView en MailPlus uitgewisseld. Alle bestaande PerfectView contactpersonen worden inclusief permissie automatisch doorgezet naar MailPlus. Zo beschik je altijd over de meest actuele contactgegevens. Dit bespaart veel tijd en voorkomt fouten.

De volgende velden worden overgeheveld:

• E-mailadres
  • Voorletters
  • Voornaam
  • Tussenvoegsel
  • Achternaam
  • Geslacht
  • Telefoon nr.
  • Mobiel nr.
  • Geboortedatum
  • Kenmerken <-> Permissies

Nieuwe nieuwsbrief aanmeldingen op kenmerkniveau worden automatisch gesynchroniseerd naar MailPlus. Bestaande aanmeldingen worden bijgewerkt.

Verwijderde nieuwsbrief aanmeldingen (kenmerk verwijderd) worden vanuit PerfectView doorgevoerd naar MailPlus.

Data wordt near-realtime doorgevoerd.

-

Combidesk account aanmaken

Zorg er allereerst voor dat je een account hebt aangemaakt op Combidesk.com. Dit doe je eenvoudig door naar https://combidesk.com/login te gaan en te klikken op 'Geen account?'.

Koppeling configureren

Ga vervolgens op Combidesk naar de PerferctView koppelingen. Vanuit hier kun je MailPlus selecteren om de koppeling te maken.

Nadat je MailPlus hebt geselecteerd kom je in de zogeheten 'Installatiepagina'. Hier kun je de koppeling verder configureren. Klik op de oranje knop 'Installeren'.

Accounts verbinden

PerfectView koppelen

Verbind vervolgens je PerfectView account door op de knop 'Verbind je PerfectView account' te klikken.

Voer in de popup je API key, Database Id en User Id in. Deze kun je vinden in Perfectview onder Koppelingen -> API -> Instellingen (zie screenshot hieronder).

Wanneer je in de de API key, Database Id en User Id hebt ingevuld klik je op de oranje knop 'Test en sla op'. Je PerfectView account is verbonden.

Klik vervolgens op 'Volgende stap'.

Mailjet koppelen

Klik nu op 'Verbind je Mailjet account' en wanneer je nog geen account hebt op 'Nog geen account?'.

Je komt nu in een autorisatiescherm van Mailjet. Je dient hier de API key en API secret in te vullen. Je vindt je key en secret in je Mailjet account settings: My Account > Master API Key & Sub API key management of klik deze link:  https://app.mailjet.com/account/api_keys

Kopieer de key en de secret in de koppeling en klik op 'Test en sla op'.

Configureer PerfectView

Wil je alle bestaande contactpersonen exporteren uit PerfectView? Selecteer JA en we hevelen al je bestaande contacten over.
I.v.m. limieten kan deze export enige tijd duren.

MailPlus verbinden

Klik op 'Verbind je MailPlus account'. Voer in het eerste veld je consumer key in en in het tweede veld je consumer secret. Beide zijn te vinden in je MailPlus account (https://login.mailplus.nl/web-login/login) onder MailPlus instellingen - REST API. Is het REST API veld niet beschikbaar, neem dan contact op met je MailPlus contactpersoon.

Wanneer je de key + secret hebt geplakt, klik dan op 'Test en sla op'. Je MailPlus account is nu gekoppeld.

Permissie mapping

Aan- en afmeldingen worden geregistreerd door een koppeling tussen PerfectView kenmerken en MailPlus permissies. Wanneer een contact een kenmerk krijgt, zal de koppeling de bijbehorende permissie in MailPlus activeren. Wordt een kenmerk uitgeschakeld in PerfectView, dan verwijderd de koppeling de bijbehorende permissie in MailPlus.

Om een goede mapping te kunnen maken, voer hier de mapping tussen Mailplus permissies and Perfectview kenmerken in in het formaat: permissie_naam1=kenmerk_naam1;permissie_naam2=kenmerk_naam2;
LET OP: de namen dienen identiek te zijn en begin altijd met de permissienaam gevolgd op de kenmerknaam en gebruik ; als scheidingsteken.

Koppeling opslaan

Heb je alle alle goed ingevuld? Sla dan de PerfectView MailPlus koppeling op. Geef je e-mailadres op en klik op 'Installeer koppeling'.