• Benodigdheden
  • Koppeling configureren
  • FAQ

-

Benodigdheden

Zorg er allereerst voor dat je een account hebt aangemaakt op Combidesk.com. Dit doe je eenvoudig door naar https://combidesk.com/login te gaan en te klikken op 'Geen account?'.

Koppeling configureren

Ga vervolgens op Combidesk naar de PerfectView koppelingen. Vanuit hier kun je MailPlus selecteren om de koppeling te maken.

Nadat je MailPlus hebt geselecteerd kun je de koppeling verder configureren. Klik op de oranje knop INSTALLEREN om verder te gaan.

-

Accounts verbinden

PerfectView koppelen

Verbind vervolgens je PerfectView account door op de knop VERBIND JE PERFECTVIEW ACCOUNT te klikken. Heb je nog geen PerfectView account? Ga dan naar deze pagina.

Vul in het eerste veld je API sleutel in, in het tweede veld je Database Id en in het derde veld je User Id. Deze zijn te vinden in je PerfectView account onder Instellingen > API Instellingen (zie screenshot hieronder).

Kopieer alle drie de velden in het scherm in Combidesk.

Heb je alle velden ingevuld, klik dan op de oranje knop TEST EN SLA OP.
Ga verder naar VOLGENDE STAP.

MailPlus koppelen

Hetzelfde doe je met je MailPlus account. Klik in de koppeling op VERBIND JE MAILPLUS ACCOUNT. Voer in het eerste veld je consumer key in en in het tweede veld je consumer secret. Beide zijn te vinden in je MailPlus account (https://login.mailplus.nl/web-login/login) onder MailPlus instellingen - REST API.
Is het REST API veld niet beschikbaar, neem dan contact op met je MailPlus contactpersoon.

Wanneer je de key + secret hebt geplakt, klik dan op TEST EN SLA OP. Je MailPlus account is nu gekoppeld.

Permissie mapping

Een kenmerk gekoppeld aan contactpersonen in PerfectView wordt gesynchroniseerd naar een Permissie in MailPlus. Meerdere kenmerken koppelen is mogelijk. Kenmerken werken dus als opt-in op een nieuwsbrief permissie.
Om permissies goed te koppelen moeten de velden overeenkomstig gemapt worden.
Voer de mapping tussen Mailplus permissies and Perfectview kenmerken in in het formaat: permissie_naam1=kenmerk_naam1;permissie_naam2=kenmerk_naam2;
Let op: de naamgeving dient exact overeen te komen.

Klik vervolgens op BEVESTIG.
Heb je nog geen Permissie in je MailPlus account? Neem dan even contact op met MailPlus of je MailPlus partner.

Koppeling opslaan

Heb je alles goed gekoppeld? Sla dan de PerfectView MailPlus koppeling op.

-

FAQ

Neem gerust contact op via support@combidesk.com of stuur ons rechtsonder een chatbericht.

Wat is de exacte werking van deze koppeling?

De koppeling werkt tweezijdig. Wijzigingen worden dus vanuit PerfectView naar MailPlus doorgevoerd en andersom. In onderstaande tabel staan de velden die van PerfectView naar MailPlus gemapt zijn.

De koppeling synchroniseert automatisch (iedere 30 minuten).
Wil je handmatig even snel tussendoor synchroniseren dan kun je op Combidesk.com je koppeling aanroepen door op het 'Voer nu uit'-knopje te drukken.

LET OP: de contacten die worden overgeheveld zijn contactpersonen van:

• klanten
  • leveranciers
  • prospects
  • zakelijk partners
  • suspects
  • sponsors
  • donateurs
  • concurrenten
  • hot prospects

Kortom, contactpersonen van alle Organisaties. Particulieren dus niet, dit zou mogelijk in een later stadium kunnen worden toegevoegd.

Velden die gemapt worden

Verder zijn dus de kenmerken op een contactpersoon in PerfectView gekoppeld aan permissies op contacten in MailPlus.

-

Worden bestaande contactpersonen van PerfectView automatisch overgeheveld?

Nee, de koppeling synchroniseert enkel nieuwe of gewijzigde contacten. Wil je bestaande contacten overhevelen naar MailPlus dan kun je gebruik maken van de export/import functionaliteit in beide pakketten.

LET OP: zorg dat je export bestand een PerfectView Id bevat. Vraag je PerfectView contactpersoon naar de voorwaarden.

Uitleg:

Ga in PerfectView naar Meer > Personen > Contactpersonen
Klik vervolgens op Acties en selecteer Exporteren naar Excel (Zonder of Met notities).
Sla het bestand (.csv) even tijdelijk op je computer op.

Ga naar MailPlus, klik op List manager en navigeer naar Bestand importeren.

Stap 1.

Volg onderstaande stappen. Wil je een uitgebreide omschrijving over hoe je een bestand in MailPlus kunt importeren? Klik dan hier voor meer uitleg.

Stap 2.